Κεραμέως: Τον Αύγουστο οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων – Mπορεί να χρειαστεί να φορούν μάσκα οι μαθητές

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι για το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21,  στο πλαίσιο τηλεοπτικής της εμφάνισης στο MEGA απάντησε ότι τα “σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με σκοπό να γίνει τις πρώτες εβδομάδες κάλυψη της ύλης της περυσινής χρονιάς και να ανακτηθεί τυχόν χαμένο έδαφος“.

Αυτά είναι τα 2 σενάρια για τους όρους ανοίγματος των σχολείων τον προσεχή Σεπτέμβρη

Όσον αφορά τους όρους λειτουργίας, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «δύο είναι τα βασικά σενάρια, η πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα, η λειτουργία των σχολείων με πλήση σύνθεση και το 2ο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία».

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κανονικότητα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο. Είμαστε σε συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή και η κατευθυνσή της είναι προς την κατεύθυνηση του να μάθουμε να ζούμε με αυτό», συμπλήρωσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα αν αυξηθούν τα κρούσματα

Σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων και ανάγκη επιβολής lockdown, η κα Κεραμέως δήλωε ότι το Υπουργείο 50 χιλιάδες επιπλέον φορητές συσκευές για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Κοτανίδου: Το φθινόπωρο μπορεί να χρειαστεί να φορούν μάσκα οι μαθητές

Τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν με ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές, είπε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου. Όπως εξήγησε, το μέτρο αυτό ίσως ληφθεί για να θωρακιστούμε και να μην περάσουμε δεύτερο κύμα του ιού.