Κέρδισε τη μάχη 6μηνίτικο μωράκι που η δίδυμη αδερφή του πέθανε στον τοκετό

Κέρδισε τη μάχη 6μηνίτικο μωράκι που η δίδυμη αδερφή του πέθανε στον τοκετό

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 22,5 εβδομάδες κύησης και είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, τα κατάφερε και κέρδισε το στοίχημα της ζωής.

Ύστερα από 144 ημέρες στην εντατική μονάδα νεογνών, είναι έτοιμη να πάει για πρώτη φορά σπίτι της και να περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα μαζί με τους γονείς της.

Η Megan Phipps ήταν έγκυος σε δίδυμα και περίμενε να γεννήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ανέπτυξε μια σπάνια πάθηση κατά την οποία δημιουργήθηκαν δύο μήτρες αντί για μία. Με απλά λόγια είχε συλλάβει ένα μωρό τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή μήτρα της.

Στις 22,5 εβδομάδες κύησης η Phipps γέννησε πρόωρα τη μικρή Reece στις 22 Ιουνίου. Η δίδυμη αδερφή της, η Riley, είχε γεννηθεί την προηγούμενη ημέρα, δυστυχώς, όμως, δεν επέζησε και πέθανε 12 ημέρες μετά τον τοκετό.

Η Reece έκανε σχεδόν δώδεκα μεταγγίσεις αίματος και χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη αναπνοής για 45 μέρες.

144 μέρες στη μονάδα νεογνών

Αφού πέρασε 144 ημέρες στην εντατική μονάδα νεογνών, η Reece ήταν αρκετά δυνατή για να επιστρέψει στο σπίτι της. Πήρε εξιτήριο στις 2 Νοεμβρίου, ζυγίζοντας πλέον όσο ένα κανονικό μωρό.

Σύμφωνα με τη λίστα του Tiniest Babies του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, η Reece είναι το 26ο μωρό παγκοσμίως που γεννήθηκε πριν από τις 23 εβδομάδες κύησης και επέζησε.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στη Κοζάνη: Το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Ράνια που “έσβησε” αιφνίδια – Αφήνει πίσω της 3 μηνών μωρό

Σάλος με μαμά – influencer που χόρευε δίπλα στο άρρωστο νεογέννητο μωρό της στο νοσοκομείο (video)

Αγαπητοί γονείς, αν κάνετε αυτό, καταστρέφετε τις γιορτές των παιδιών σας