Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής – Τι αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής - Τι αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Για τα ανατριχιαστικά περιστατικά που λάμβαναν χώρα σε ορφανοτροφείο της Αττικής μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκαλύπτοντας την υπόθεση.

Τι αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, έλαβε επώνυμη επιστολή για σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο Αττικής. Μάλιστα, σε γνώση της ήρθε ότι, υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία των εργαζομένων.

«Πήγα στην εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον αντιεισαγγελέα και πάγωσα τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή αυτή με την εθνική Αρχή διαφάνειας», περιέγραψε την αντίδραση του υπουργείου.

Στο επίκεντρο έρευνας το ορφανοτροφείο

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, στη συγκεκριμένη δομή έχουν ήδη μεταβεί παιδίατροι και παιδοψυχιάτροι και εξετάζουν όλα τα παιδιά.

Μάλιστα, όπως είπε από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε όλα τα ιδρύματα.

4 παιδιά απομακρύνθηκαν από τη Δομή

Τέλος, επεσήμανε ότι, «τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να δούμε τι γίνεται».

Εισαγγελική έρευνα για εμπορία βρεφών και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Μάλιστα η υπουργός είχε αποκαλύψει το συμβάν μιλώντας στον Ραδιομαραθώνιο κατά της Φτώχειας. Όπως αποκάλυψε η κυρία Μιχαηλίδου, «αυτή τη στιγμή, διεξάγεται έρευνα με μεικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παιδοψυχολόγους και παιδιάτρους που έχουμε ορίσει, σε κεντρικό ορφανοτροφείο στην Αττική, διότι έχουμε μια σειρά καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, για σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ παιδιών μπροστά σε εργαζόμενους».

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «έχω πάει τρεις φορές στον εισαγγελέα. Κατέθεσα πάλι μηνυτήρια αγωγή. Κατάλαβα ότι ‘πέφτω’ πάνω σε δεύτερη μηνυτήρια αγωγή για το συγκεκριμένο ίδρυμα – ιδιωτικό – για εμπορία βρεφών. Τώρα πάμε για κακοποίηση. Και δεν μένουμε μόνο στο ρόλο του εισαγγελέα. Κλιμάκιο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται στη δομή για να δει τι γίνεται και να εξετάσει εάν τα παιδιά κακοποιούνται».

Διαβάστε επίσης:

«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»: Δείτε σε animation τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά

Κέρδισε τη μάχη 6μηνίτικο μωράκι που η δίδυμη αδερφή του πέθανε στον τοκετό

5 τέλεια χριστουγεννιάτικα online παιχνίδια για να διασκεδάσουν οι μαθητές