«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»: Δείτε σε animation τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, είναι ένα πάρα πολύ γνωστό παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιου Τριβιζά.

Πριν λίγα χρόνια εξαιτίας της τεράστιας αγάπης των παιδιών, το παραμύθι έγινε πρώτη ημίωρη ελληνική ταινία τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης. Το άρτιο αποτέλεσμά της επισφραγίστηκε με 4 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ!

maxresdefault

Η υπόθεση του έργου

Ο Τρωκτικούλης, ένα ποντικάκι ζει με τον παππού του σε μια ποντικότρυπα. Όνειρο του είναι να αγγίξει ένα αστέρι. Ο παππούς του, τού λέει ότι αυτό που ζητά είναι δύσκολο, καθώς τα αστέρια είναι πολύ ψηλά και δεν είναι εύκολο να τα αγγίξει κανείς.

Μια Παραμονή Χριστουγέννων όμως ο Τρωκτικούλης, βλέπει στο σπίτι που έχει την ποντικότρυπα του, να έχουν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στην κορυφή του να υπάρχει ένα αστέρι. Σκέφτηκε λοιπόν ότι του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να αγγίζει ένα αστέρι ανεβαίνοντας στο δέντρο.

Κατά την ανάβασή του, συναντά διάφορα στολίδια, όπως έναν στρατιώτη, μια κούκλα κι έναν ναύτη. Και τα τρία στολίδια προσπαθούν να το αποτρέψουν να πραγματοποιήσει το όνειρο του, τάζοντας του διάφορα. Χρήμα, ασφάλεια, σιγουριά, δόξα. Μα εκείνο δεν τα ακούει και συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι που φτάνει ψηλά και…………την συνέχεια δεν θα σας την αποκαλύψω για να κρατήσω λίγο τη μαγεία του παραμυθιού.

Ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που δείχνει στα παιδιά ότι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους. Όσες δυσκολίες και να συναντούν στο δρόμο τους, να μη το βάζουν κάτω και να προσπαθούν συνέχεια για ότι έχουν ονειρευτεί. Αν καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα έστω κι ένα όνειρο, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος και για την πραγματοποίηση και των υπόλοιπων ονείρων.

Καθίστε αναπαυτικά μαζί με τα παιδιά σας κοντά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και απολαύστε το