Κερδίστε 3 υπέροχα βιβλία για γονείς και παιδιά από τις εκδόσεις Θύρα

Οι εκδόσεις Θύρα θέλοντας να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία στα παιδιά, επενδύουν σε παιδικά βιβλία υψηλής ποιότητας, προσεγμένης αισθητικής, πρωτότυπης θεματολογίας και υπέροχης εικονογράφησης.

Δημιουργήθηκαν πριν από λίγα χρόνια, μέσα σε δύσκολους καιρούς, με στόχο να προσφέρουν σε γονείς, δασκάλους και παιδιά αλλά και σε όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριες βιβλία με υψηλή ποιότητα. Σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους 40 τίτλους. Τα θέματά τους απευθύνονται στους ενηλίκους και είναι κυρίως αληθινές ιστορίες, οικογενειακές σχέσεις, σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

Οι εκδόσεις είναι πλούσιες και προσεγμένες και δημιουργούνται από μια ομάδα συγγραφέων, εικονογράφων και γραφιστών με μεγάλη εμπειρία.

Αδράξτε την ευκαιρία να κερδίσετε 3 υπέροχα βιβλία

Το “Ποτέ μην τα παρατάς!” της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Ελένης Ηλιάδου Πολυκαρπίδη που έχει αποσπάσει το Τρίτο Βραβείο στον Ε’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» 2018 με θέμα «Το σχολείο» είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατή ιστορία που συνοδεύεται από μια εξίσου εντυπωσιακή εικονογράφηση. Στις σελίδες του, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με μια ιστορία για παιδιά 9+ που θα μπορούσε να συμβαίνει στον καθένα.

Μόνος του και τελευταίος θα μείνει ο Λευτέρης και σε αυτή την εκδρομή. Κανείς από τους συμμαθητές του δεν θα τον περιμένει. Μάταια προσπαθεί κουτσαίνοντας να τους φθάσει, όπως πάντα…Είναι θλιμμένος γιατί τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει! Μήπως, όμως, ο κύριος Άγγελος έχει να πει κάτι ξεχωριστό στον απογοητευμένο Λευτέρη; Μήπως ο δάσκαλος θα τον βοηθήσει να πιστέψει στον εαυτό του και ποτέ να μην τα παρατάει; Μια γλυκιά ιστορία, γεμάτη ελπίδα…Γιατί η ζωή κρύβει όμορφες εκπλήξεις για όσους τολμούν και προσπαθούν.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα του βιβλίου πατώντας εδώ

“Η πριγκίπισσα Μπέλα Τεμπελαρία και ο μικρός γελωτοποιός που τραγουδούσε αλήθειες”, συστήνονται στο λιλιπούτειο κοινό μέσα από την χαρούμενη ιστορία της Ελισάβετ Νάκου, παρέα με τις ζωγραφιές της Τέτης Σώλου, τη μουσική του Κώστα Χριστοδούλου και τη ζεστή αφήγηση της Σοφίας Χατζή.

Η πριγκίπισσα Μπέλα περνάει όλη της τη μέρα ξαπλώνοντας τεμπέλικα από καναπέ σε καναπέ. Μια μέρα όμως… Από το σημείο αυτό και μετά ξεκινά μια ανατρεπτική ιστορία που θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά 11+.

Η καινοτομία αυτού του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι συνοδεύεται από δωρεάν ένθετο με τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού καθώς και ένα ηχητικό CD με δραματοποιημένη παρουσίαση συνοδεία τραγουδιών. Παραμύθι αγαπημένο, με τραγούδια στολισμένο, πάρε μας από το χέρι, πήγαινέ μας σ’ άλλα μέρη, να γελάμε, να πετάμε, να γλυκοκουτρουβαλάμε σε λοφάκια και πλαγιές, σαν σχολάμε απ’ τις δουλειές.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα του βιβλίου εδώ

Επειδή η χαρούμενη και ξεκούραστη μαμά, είναι ευλογία για τα παιδιά, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια πρόταση βιβλίου που θα σας διασκεδάσει και θα σας δώσει ώθηση να απολαμβάνετε καλύτερα τα γονεϊκά σας καθήκοντα. Ο λόγος για το “Μαμά για Σπίτι” που σε καμία περίπτωση δεν φιλοδοξεί να γίνει οδηγός γάμου ή μητρότητας.

Τα κείμενα, που θα διαβάσετε στις σελίδες του, είναι ένα μοίρασμα. Μοίρασμα καθημερινότητας, προβληματισμών και διαπιστώσεων. Όσο προστίθενται χρόνια στον γάμο, στα παιδιά και σε εμένα την ίδια, βλέπω πως η ζωή, όταν μοιράζεται, πλαταίνει, πλουτίζει και εμπλουτίζεται.

Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του μικρού βιβλίου. Να γίνει μια αφορμή για να δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι στη ζωή. Να δώσει ένα έναυσμα για να συνειδητοποιήσουμε πως καμία στιγμή της ζωής μας δεν είναι ασήμαντη.

Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το βιβλίο πατώντας εδώ

Κάντε Like στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook και ακολουθήστε τους στο Instagram  για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες τους εκδόσεις και όλα τα νέα για τα βιβλία τους

Το δώρο του διαγωνισμού

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς αναγνώστες που θα κερδίσουν το βιβλίο της επιλογής τους από τα εξής  “Ποτέ μην τα παρατάς!” , “Η πριγκίπισσα Μπέλα Τεμπελαρία και ο μικρός γελωτοποιός που τραγουδούσε αλήθειες”  και “Μαμά για Σπίτι”  που κυκλοφορούν από τις  εκδόσεις Θύρα. Δηλώστε δίπλα από το όνομά σας για ποιο βιβλίο ενδιαφέρεστε να κληρωθείτε. 

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email). Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 14:00μ.μ.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

 • Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς αναγνώστες που θα κερδίσουν το βιβλίο της επιλογής τους από τα εξής  “Ποτέ μην τα παρατάς!” , “Η πριγκίπισσα Μπέλα Τεμπελαρία και ο μικρός γελωτοποιός που τραγουδούσε αλήθειες”  και “Μαμά για Σπίτι”  που κυκλοφορούν από τις  εκδόσεις Θύρα. Δηλώστε δίπλα από το όνομά σας για ποιο βιβλίο ενδιαφέρεστε να κληρωθείτε. 
 • Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, την 12η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί από τo infokids.gr ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
 • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
 • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
 • Σας ενημερώνουμε ότι όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην IOVEL  ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς. Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ δεν θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός ΕΕ (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή την IOVELΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από την λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείται ξανά. Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εαν δεχθείτε θα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (Infokids.gr ) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε την διαγραφή των στοιχείων σας!
 • Σε περίπτωση που είστε νικητής του διαγωνισμού συμφωνείτε να δοθούν τα προσωπικά σας δεδομένα (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην δωροθέτρια εταιρία ώστε να γίνει η απαραίτητη επικοινωνία για την παραλαβή του δώρου.
 • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
 • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

O Διαγωνισμός έληξε. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχεροί νικητές είναι οι:

1. Ντίνα Παπανικολάου για το βιβλίο “Ποτέ μην τα παρατάς”

2.Χατζηνικολαίδη Εύα για το βιβλίο “Η πριγκίπισσα Μπέλα Τεμπελαρία και ο μικρός γελωτοποιός που τραγουδούσε αλήθειες” 

3. Αθηνά Μουζάκη για το βιβλίο “Μαμά για Σπίτι”

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.