Κις λορέν λαχανικών

Τι θα λέγατε να συνοδεύσετε το Κυριακάτικο σας γεύμα με μια τραγανή κις λορέν με λαχανικά; Είναι μια εύκολη συνταγή για να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε τα λαχανικά που τόσο πολύ αντιπαθούν!

Υλικά:
για τη ζύμη:

1 ½ φλυτζ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αβγού
2 κ. σούπας νερό
αλάτι

για τη γέμιση:

2 αβγά
50 ml. γάλα φρέσκο
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μανιτάρια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
πιπέρι φρέσκο
αλάτι ψιλό

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ενσωματώνουμε δουλεύοντάς το με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το κρόκο αυγού, το αλάτι και το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας να το δουλεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λίγο σφιχχτή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προχωράμε στην παρασκευή της πίτας. Βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα μας. Ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη και τη στρώνουμε μέσα. Τη τρυπάμε ελαφρά με ένα πηρούνι. Δείτε πως στρώνουμε τη ζύμη στη ταρτιέρα εδώ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175ο C. Τη ψήνουμε στο κάτω μέρος-μάτι του φούρνου και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, τότε την βγάζουμε.

Προετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να αποβάλουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Βάζουμε στη τάρτα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.