Ελάτε να φτιάξουμε ένα νόστιμο και εύκολο φαγάκι με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο! Τα λαζάνια είναι λαχταριστά και ένα από τα πολύ αγαπημένα φαγητά. Ταιριάζουν σε όλες τις εποχές του χρόνου. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά:
250 γρ. λαζάνια
800 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά κομμάτια
5 μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
5 ψιλοκομμένες ντομάτες
½ φλ. ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
150 γρ. γιαούρτι
50 γρ. τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λαζάνια και περιχύνουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, για να μην κολλήσουν, και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά. Σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές, προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα καλά λαδωμένο παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ τα λαζάνια και τη σάλτσα ντομάτας με τα λαχανικά. Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το τυρί, και ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου
Ομελέτα φούρνου με πατάτες, πιπεριές και κασέρι