Βελουτέ σούπα σπανάκι

Το έντονο κρύο που επικρατεί σε όλη τη χώρα δεν σηκώνει ιδιαίτερα φαγητά εκτός από νόστιμες ζεστές σουπίτσες. Εμείς σήμερα θα φτιαξουμε την δυναμωτική καταπράσινη σούπα του Ποπάυ. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι!


Υλικά

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1½ λίτρο νερό
μοσχοκάρυδο τριμμένο
χυμός λεμονιού, κατά βούληση
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το νερό και μόλις το υγρό πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το σπανάκι, για περίπου 15-20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και χυμό λεμονιού και τo μεταφέρουμε στο μπλέντερ .

Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία σούπα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα στην πολτοποίηση, αλλιώς κρατάμε το τυρί για το γαρνίρισμα.

Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, το σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται: λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.

Διαβάστε επίσης:

Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια

Μακαρονάδα με ντοματίνια και κιμά από λουκάνικο

Πατάτες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού