Μακαρονάδα με ντοματίνια και κιμά από λουκάνικο

Έχουμε όρεξη για μια μακαρονάδα αλλά θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από την κλασική επιλογή του κιμά. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο ψυγείο είδαμε ότι έχουμε χωριάτικα λουκάνικα οπότε αν τα διαλύσουμε σε κομματάκια μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σαν κιμά. Συνταγές χωριάτικων λουκάνικων και παραλλαγές τους υπάρχουν αμέτρητες, αν αναλογιστούμε ότι οι επιλογές των υλικών που χρησιμοποιούνται επιδέχονται άπειρους πειραματισμούς. Σημειωτέον αυτή η συνταγή είναι ιδανική και όταν θέλετε να φτιάξετε κιμά αλλά δεν έχετε προλάβει να αγοράσετε από το χασάπη. Είπαμε, η μαγειρική θέλει έμπνευση και φαντασία. Τολμήστε να πειραματιστείτε με υλικά και γεύσεις και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
τυρί τριμμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Πρέπει να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει.

Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια και να «σκάσουν» απελευθερώνοντας τους νόστιμους χυμούς τους μέσα στη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγο τυρί τριμμένο.