Κρήτη: Ο ξαφνικός πυρετός 3χρονου κοριτσιού και το «ευχαριστώ» της μητέρας στους γιατρούς

Την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της στους γιατρούς σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο εξέφρασε μέσα από το Ράδιο Κρήτη, η Ελένη Φλουράκη που ζει και εργάζεται στη Γερμανία και πήγε στο νησί για διακοπές μαζί με την οικογένειά της.

Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που το 3χρονο κοριτσάκι της παρουσίασε υψηλό πυρετό. Όπως διαβάζουμε στο ekriti.gr αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μηνιγγίτιδα τύπου Β’ που είναι πολύ επικίνδυνη και παρουσιάζει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Η κα. Φλουράκη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους γιατρούς τόσο στο Βενιζέλειο όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, όσο και στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου παρέμεινε για αρκετές ημέρες μέχρι το αυριανό εξιτήριο. Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που το κοριτσάκι της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ασθένεια να νικήσει.

Η Ελένη Φλουράκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν αυτό το περιστατικό συνέβαινε στη Γερμανία, ενδεχομένως το παιδί της σήμερα να μην ζούσε. Θέλησε να δημοσιοποιήσει την προσωπική της εμπειρία για να μάθει ο κόσμος ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία του Ηρακλείου είναι εξαιρετικοί και διαθέτουν εκτός της υψηλής επιστημονικής τους κατάρτισης και μεγάλα αποθέματα ανθρωπιάς.