Λάρισα: Ο 16χρονος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος απέσπασε το 3ο βραβείο σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό

Μία εξαιρετική διάκριση για τον 16χρονο ταλαντούχο πιανίστα Έκτορα Καράτζιο – Παπαϊωάννου, έρχεται να προστεθεί στη μέχρι τώρα πορεία του, μέσα από τη συμμετοχή του στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου νέων “Jenö Takàcs” που πραγματοποιήθηκε στο Oberschützen της Αυστρίας.

Διεθνής διάκριση για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Γκρατς, απέσπασε το 3ο βραβείο, καθώς και βραβείο εξαιρετικής ερμηνείας για τα έργα του “Jenö Takàcs”. Αξιοσημείωτο είναι, ότι σε αυτή τη μουσική διοργάνωση, δεν δόθηκαν 1ο και 2ο βραβείο, αναδεικνύοντας ουσιαστικά τον νεαρό πιανίστα, ως νικητή του διαγωνισμού αναφέρει η ΕΡΤ. 

Μουσικές προσωπικότητες από τον διεθνή πιανιστικό χώρο συνέθεταν την κριτική επιτροπή, επιβεβαιώνοντας με την απονομή των προαναφερθέντων βραβείων, το πηγαίο ταλέντο και τη μουσική ωριμότητα που διακρίνει τον Έκτορα Καράτζιο – Παπαϊωάννου.

Ο Έκτορας, αριστούχος μαθητής της Β΄ Λυκείου, έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (τάξη του Διευθυντή του ΔΩΛ Χρήστου Λενούτσου), με τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στην ιστορία του ωδείου, ενώ απέσπασε μέχρι σήμερα 9 πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Μεταδιπλωματικά, ο Έκτορας συνεχίζει μαθήματα πιάνου στο ΔΩΛ με τον δάσκαλό του, διευρύνοντας το ρεπερτόριό του, για τη συνέχιση της πιανιστικής του εξέλιξης.

Διαβάστε επίσης:

«Kαίει» τον Μίχο και αθωώνει τη μητέρα της η 12χρονη – “Επειδή ήξεραν ότι ήμασταν 8 παιδιά και την ήξεραν τη μαμά….”

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η νικήτρια του Μαραθωνίου είναι μία πολύ δυνατή μαμά – Η διάγνωση μετά τη γέννηση του γιου της

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»