Μαραθώνιος: Ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς τερμάτισε μαζί με τα εγγόνια – Έτρεξε για 32η φορά και αποθεώθηκε από όλους!

Από τις πιο συγκλονιστικές και πιο συγκινητικές στιγμές του Μαραθωνίου 2022 ήταν αναμφίβολα  η στιγμή του τερματισμού του 91χρονου Στέλιου Πρασσά περίπου 8 ώρες μετά την εκκίνηση από το Μαραθώνα.

Τα δύο του εγγόνια

Στην τελική ευθεία για τον τερματισμό γνώρισε την αποθέωση από πλήθος κόσμου, εθελοντές αλλά και τους διοργανωτές. Υποβασταζόμενος από τα δύο εγγόνια του Στέλιο και Γιώργο και φανερά ευτυχισμένος που τερμάτισε τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο μοίρασε χαμόγελα και αισιοδοξία δίνοντας ραντεβού στην εκκίνηση του αγώνα το 2023.

Για τον Πρασσά αυτός ήταν ο 22ος μαραθώνιος και είναι ο γηραιότερος δρομέας του Αυθεντικού

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα τον περίμενε στην αψίδα τερματισμού για να τον καλοσωρίσει ως τον τελευταίο αθλητή του αγώνα και να του δώσει το μετάλλιο του, ένα στεφάνι και ένα μπουκέτο λουλούδια. “Σας ευχαριστώ όλους, σας αγαπώ όλους”, έλεγε ο πάντα καλοσυνάτος Στέλιος Πρασσάς που έχει αναδειχτεί σε σύμβολο του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές στιγμές:

“Μπράβο μπαμπά”

Όσο διαρκούσε η υποδοχή ο Στέλιος Πρασσάς ήταν φανερό πως συνεχώς κάποιον έψαχνε με το βλέμα του. Ηταν ο αγαπημένος του γιος Θανάσης ο οποίος 20 μέτρα μετά τον τερματισμό διακριτικά περίμενε υπομονετικά να τελειώσουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Οταν ο κυρ Στέλιος αποχωρούσε και τον αντίκρυσε έπεσε στην αγκαλιά του γιού του και ξέσπασε σε κλάματα. “Μπράβο μπαμπά. Τα κατάφερες και εφέτος”, του είπε ο γιος του Θανάσης.

Η ανάρτηση της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου

Ο Στέλιος Πρασσάς πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Μαραθώνα όπου ζει τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο ethnos.gr:Ηταν δύσκολος αγώνας εφέτος. Είχε πολύ ζέστη. Πήγα συντηρητικά. Δόξα τω Θεό. Τερμάτισα και εφέτος. Σας ευχαριστώ όλους. Να είμαστε καλά και του χρόνου πάλι να είμαστε όλοι μαζί. Ο Μαραθώνιος είναι τεράστια ιστορία. Τον γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο και όλοι πρέπει να κάνουν έστω και μία φορά την προσπάθεια τους για να ζήσουν αυτή την εμπειρία“.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Λάρισα: Ο 16χρονος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος απέσπασε το 3ο βραβείο σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η νικήτρια του Μαραθωνίου είναι μία πολύ δυνατή μαμά – Η διάγνωση μετά τη γέννηση του γιου της