Μ. Παγώνη: “Αν τα νούμερα δεν είναι καλά, θα κάνουμε Πάσχα, λίγοι, στα σπίτια μας”

Κι ενώ το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό ακόμη στη χώρα μας, η ερώτηση που ήδη έχει αρχίσαι και πλανάται στον αέρα ζητώντας άμεση απάντηση είναι αυτή του πώς θα περάσουμε το Πάσχα. Μόνοι στο σπίτι ή με την εξωστρέφεια του χωριού.

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό, ξεκαθάρισε επίσης ο κ. Σκέρτσος, ενώ τόνισε ότι «το μήνυμα προς όλους είναι ότι το lockdown έχει κρατήσει πάρα πολύ, και μπορεί πλέον να φέρνει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τον επόμενο χρόνο πρέπει να συμβιώσουμε με τον ιό και τα κρούσματα. Τα κρούσματα θα εντοπίζονται ολοένα και περισσότερο σε ομάδες που δεν είναι υψηλού κινδύνου, αλλά ο ιός θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας».

Σχετικά άρθρα: Ο παιδίατρος προειδοποιεί: “Το self test έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό”

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ1, η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή δεδομένου ότι τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις είναι υψηλά, ενώ αναμένεται και νέα μεγαλύτερη άνοδος των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Μιλώντας για το Πάσχα είπε ότι “αν δεν υπάρξει κάμψη της παρούσας κατάστασης δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά με την οικεγένιά μας στο σπίτι, θα μπορέσουμε όμως να πάμε στην εκκλησία, στον εξωτερικό χώρο και τηρώντας τις αποστάσεις. Ολα αυτά τα μέτρα όμως και οι προφυλάξεις θα μας δώσουν την ευκαιρία να ζήσουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι”, κατέληξε η γιατρός.