2 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα μαθαίνουν στα μικρά παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Τα παιδιά βιώνουν πολλά συναισθήματα, τα οποία δεν μπορούν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν. Πολλές φορές, μάλιστα, ξεσπούν έντονα και με φωνές επειδή ακριβώς δεν μπορούν να εκφράσουν όσα νιώθουν.

Ειδικά, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μπορεί να συμπεριφέρονται πιο έντονα ακόμα και όταν είναι πολύ χαρούμενα ή ενθουσιασμένα.

Ψυχολόγοι και ειδικοί πάνω στην παιδική ψυχοσύνθεση συμβουλεύουν τους γονείς να μιλούν με τα παιδιά τους και κυρίως να ακούν όσα εκείνα έχουν να πουν. Να δείχνουν κατανόηση στα συναισθήματά τους και να συζητούν γι’αυτά.

Οι τρόποι για να κάνουμε ένα παιδί να κατανοήσει συμπεριφορές και συναισθήματα είναι αρκετοί. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, όμως, είναι τα βιβλία: Τα παραμύθια και οι ιστορίες με ήρωες που βιώνουν παρόμοια συναισθήματα με τα παιδιά και που εκείνα μπορούν να ταυτιστούν και να κάνουν «δικά τους».

Οι εκδόσεις Διόπτρα αφουγκραζόμενες τις ανάγκες των σημερινών παιδιών, κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία της αγαπημένης σειράς «Ζεν για παιδιά», που στόχο έχει να διδάξει στους μικρούς αναγνώστες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Το λαγουδάκι, ο Ρόλι, και το μικρό πάντα που ακούει στο όνομα Μπλου, θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών και μέσα από τις περιπέτειές τους θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν πολλά από όσα συμβαίνουν στον ψυχικό τους κόσμο.

«Ο Ρόλι σκέφτεται ασταμάτητα»: Μια τρυφερή ιστορία για τη διάσπαση προσοχής

Το μυαλό του Ρόλι μοιάζει με έναν τεράστιο κήπο όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ φυτρώνουν συνεχώς νέες σκέψεις. Όλη τη μέρα ο Ρόλι στριφογυρίζει, χοροπηδά, σκέφτεται. Δεν σταματά ποτέ.

Μια τρυφερή ιστορία ενός λαγού με… διάσπαση προσοχής. Ο πρωταγωνιστής, στις 32 χρωματιστές και γεμάτες εικόνες σελίδες του παραμυθιού, χοροπηδά συνεχώς και διαρκώς σκέφτεται καινούρια πράγματα. Ένα παραμύθι που σίγουρα θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τι συμβαίνει όταν και εκείνα δεν καταφέρνουν να συγκεντρωθούν εύκολα σε κάτι.

«Ο Μπλου χαίρεται την κάθε στιγμή»: Μια τρυφερή ιστορία για την ενσυνειδητότητα

Ο Μπλου ξυπνάει σιγά σιγά, τεντώνει τα αφτιά του, μα δεν ακούει τίποτα παρά μόνο την ανάσα του. Αναπνέει αργά, όλα είναι γαλήνια, χαμογελάει.

Το μικρό χαμογελαστό πάντα, ο Μπλου, χαίρεται την κάθε στιγμή της ζωής του. Δεν πτοείται εύκολα από τις δυσκολίες και απολαμβάνει ακόμα και μια πολύ χιονισμένη μέρα. Πώς, όμως, αυτό επηρεάζει τη σχέση του με τους γύρω του; Μια ιστορία 32 σελίδων για την ενσυνειδητότητα που μιλά στα παιδιά όχι μόνο για τα δικά τους συναισθήματα αλλά και των άλλων.

Η σειρά βιβλίων «Ζεν για παιδιά» απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω και περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του μάθετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν, από τις εκδόσεις Διόπτρα, άλλες 4 ιστορίες με ζωάκια, οι οποίες μιλούν για κάθε συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί.