Μαθητές Δημοτικού αναμετρούν τις γνώσεις τους στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία σε μία περίοδο έντονης κρίσης, όπου οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών όπως προκύπτουν από το τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται φέτος σε δύο φάσεις:

Α’ φάση: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή σε όλη τη χώρα
Β’ φάση: Σάββατο 29 Απριλίου 2017 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές (μόνο για τους 2 πρώτους μαθητές κάθε τμήματος – μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς – από κάθε σχολείο)

Την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της Α’ φάσης του Διαγωνισμού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους, ενώ την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της Β’ φάσης του Διαγωνισμού θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της ΕΕΦ. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού

Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Τηλ: 210 36 35 701
E-mail: eef.athens@gmail.com