Αρχική InfoWoman Μαθητές σταματούν το λαχανόκηπο του σχολείου τους λόγω εφορίας

Μαθητές σταματούν το λαχανόκηπο του σχολείου τους λόγω εφορίας

Για γέλια ή για κλάματα είναι η παρακάτω είδηση; Διαβάστε τη και η απόφαση δική σας. Η εφορία Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής ζήτησε από μαθητές να καταβάλουν 800 ευρώ για το σχολικό συνεταιρισμό που δημιούργησαν. Οι μαθητές-«συνεταιριστές» δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος αυτό με αποτέλεσμα να κλείσει ο σχολικός συνεταιρισμός.

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν 45 μαθητές του δημοτικού σχολείου Ολύνθου συνεργάστηκαν δημιουργώντας το σχολικό συνεταιρισμό «Το Περιβόλι». Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν στην αυλή του σχολείου, συνολικής έκτασης 9.500 τ.μ., δύο θερμοκήπια καλλιεργώντας μεταξύ άλλων ντομάτες κρεμμύδια, ραπανάκια παντζάρια, μαϊντανό και καρότα.

Σκοπός της πρωτότυπης πρωτοβουλίας σύμφωνα με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Ολύνθου Βασίλη Μισαηλίδη ήταν, πέρα από τη βιωματική προσέγγιση της καλλιέργειας και της ανάπτυξης των φυτών, να αναδειχθεί η συνεργατικότητα και η επιχειρηματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.