Γονείς προσοχή: Το σωστό χρώμα στo μαγιό του παιδιού μπορεί να το σώσει από πνιγμό!

Πριν αγοράσετε το φετινό μαγιό των παιδιών σας, διαβάστε αυτό: Ο Αμερικανικός Οργανισμός ALIVE Solutions Inc., γνωρίζοντας ότι ο πνιγμός αποτελεί την πλέον αποτρέψιμη αιτία θανάτου παιδιών ανά τον κόσμο, πραγματοποίησε μελέτη, σύμφωνα με την οποία φάνηκε πως το χρώμα του μαγιό του παιδιού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον άμεσο εντοπισμό και διάσωσή του.

Το χρώμα του μαγιό των παιδιών μας που μπορεί να αποτρέψει τους μεγάλους κινδύνους της θάλασσας

Δημιουργήθηκε, λοιπόν, αυτό το τεστ, το οποίο μπορούν να κάνουν οι γονείς στο μαγιό του παιδιού και να διαπιστώσουν και οι ίδιοι του λόγου το αληθές: Όπως οι εκπρόσωποι του Οργανισμού λένε, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν το μαγιό του παιδιού σύμφωνα με το πόσο χαριτωμένο είναι, όμως το μόνο κριτήριο που θα έπρεπε πραγματικά να τους απασχολεί είναι το χρώμα. Γιατί;

Η παρακάτω εικόνα έχει την απάντηση: Κάτω από το νερό δεν φαίνονται όλα τα χρώματα εξίσου έντονα, ειδικά το λευκό και το γαλάζιο δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου. Στη δεύτερη εικόνα φαίνονται τα χρώματα, όταν το νερό είναι “ταραγμένο”, όπως πιθανότατα θα είναι όταν κάποιος κινδυνεύει από πνιγμό. Κάτω από το ταραγμένο νερό, τα χρώματα γίνονται πραγματικά δυσδιάκριτα. Το τεστ πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτόχρωμο πάτο πισίνας, σε σκουρόχρωμο πάτο πισίνας και σε πάτο λίμνης.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω τεστ είναι, ότι τα ιδανικά χρώματα για το μαγιό του παιδιού είναι το neon ροζ και neon πορτοκαλί. Οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να μείνουν μακριά από λευκά και γαλάζια μαγιό, καθώς είναι σχεδόν αόρατα κάτω από το νερό, ενώ και τα σκουρόχρωμα μαγιό μπορεί να μην είναι εμφανή όταν ο πάτος έχει βράχους.

Το χρώμα του παιδικού μαγιό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν το παιδί κινδυνεύσει να βυθιστεί, χάρη στο χρώμα θα το εντοπίσει κανείς πολύ πιο γρήγορα και έτσι μπορεί να σωθεί η ζωή του!

Πηγή: moms.com

Διαβάστε επίσης:

ΜΗΝ κάνετε αυτό το λάθος με την πετσέτα όταν σκουπίζετε το παιδί μετά το μπάνιο – Δασκάλα κολύμβησης προειδοποιεί

H Ηρώ είναι κλασική Ελληνίδα μάνα – Ο γιος της ταξιδεύει για Βόρειο Πόλο και εκείνη δηλώνει «Θα ξανακοιμηθώ σε 10 μέρες»

“Το απρόσμενο ταξίδι ενός σαλιγκαριού”: Μια ιστορία φιλίας, οικολογικής συνείδησης και συνεργασίας για τους μικρούς μας φίλους