Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας κέρδισαν το πανευρωπαϊκό βραβείο Film4Energy Challenge

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά την σπουδαία διάκριση των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας  που με την ομάδα «Act Green»  κέρδισαν την πρωτιά στον πανευρωπαϊκό σχολικό διαγωνισμό video Film4Energy Challenge για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο διαγωνισμός «Film4Energy Challenge» απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να γυρίσουν βίντεο που να αναδεικνύουν τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο τους συμβάλλει στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 90 ομάδες από σχολεία 16 χωρών της ΕΕ.

Η κριτική επιτροπή συνεχάρη όλες τις ομάδες για τα έργα τους. Σύμφωνα με τους κριτές, τα σχολεία γύρισαν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους βίντεο που στέλνουν δημιουργικά και εμπνευσμένα μηνύματα.

Εκπληκτικό το video των μαθητών από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το βίντεο του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας που κέρδισε το βραβείο κάλυψε τέλεια το θέμα του διαγωνισμού, δηλαδή την ενεργειακή απόδοση, ενώ παράλληλα διακρίνεται για τη δημιουργικότητά του. Επιπλέον, το βίντεο αυτό είναι δυναμικό και χαρούμενο, καταφέρνοντας έτσι να μεταδώσει τα σημαντικά μηνύματα του διαγωνισμού. Ως βραβείο, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανώσει, με χρηματοδότηση της Επιτροπής, μια «ημέρα ενέργειας» στους χώρους του σχολείου με την οποία θα προωθήσει την άμεση αλληλεπίδραση με τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Δείτε το ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ βίντεο των μαθητών από την Καλαμάτα

Διαβάστε επίσης:

«Ο Μάνος θα φάει το κεφάλι του» λέει η Ρούλα – “Βόμβες” Κατερινόπουλου για την κεταμίνη – Εξελίξεις με τις φωτό της νεκρής Ίριδας

«Δεν ήξερα ότι ο γιος μου ενέπνευσε το Zombie»: Η τραγική ιστορία δύο παιδιών πίσω από το θρυλικό τραγούδι

Κλείνει προσωρινά αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Γκάγκα για τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας: “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι γιατροί έκαναν ότι έπρεπε”