Γκάγκα για τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας: “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι γιατροί έκαναν ότι έπρεπε”

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από τον μυστηριώδη θάνατο της 3χρονης Κατερίνας που “έφυγε” από τη ζωή το Σάββατο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε την Μεγάλη Τρίτη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πόνους και πρήξιμο στον αστράγαλο, άλγος στο χέρι και το βράδυ εμφάνισε χαμηλό πυρετό.

Παρά την παρακολούθηση που είχε από τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν την αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι ορθοπεδικοί που εξέτασαν το παιδί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάστασή του από τους παιδιάτρους.

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου», το τριών ετών κορίτσι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο» και παρά τις «τιτάνιες» προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Γκάγκα: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι γιατροί έκαναν ότι έπρεπε

Σε σημερινές της δηλώσεις η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ερωτηθείσα για τις συνθήκες θανάτου της 3χρονης ανέφερε ότι  «Μας στενοχωρεί ότι δεν έγινε δυνατό να σωθεί ένα παιδί 3 ετών. Η έκθεση που έχω διαβάσει εγώ, λέει ότι οι γιατροί στο “Παπαγεωργίου” έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει σε ότι αφορά τις εξετάσεις και τα φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί. Δεν μπόρεσαν να γίνει διάγνωση.  Το νοσοκομείο έχει πολύ καλές διαδικασίες και έχει περάσει από έλεγχο πιστοποίησης των υπηρεσιών του από διεθνή Οργανισμό εμπειρογνωμοσύνης. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι μου έκαναν ότι έπρεπε».

Αναμονή για τα εργαστηριακά αποτελέσματα

Σύμφωνα με την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας Κατερίνα Αποστολίδου, η οποία έως και σήμερα δεν έχει λάβει τον ιατρικό φάκελου του παιδιού από το νοσοκομείο, από την νεκροτομή που έγινε δεν εντοπίστηκε κάποια σαφής αιτία θανάτου. Προκειμένου να πέσει «φως» στην υπόθεση, έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις και θεωρείται πολύ πιθανόν τα αποτελέσματα να βοηθήσουν σημαντικά στην λύση της υπόθεσης.

«Προς το παρόν έχει βρεθεί μόνο ένα εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, τα οποία ήταν αναμενόμενα ευρήματα γιατί είχε μπει σε πολυοργανική ανεπάρκεια το παιδί. Περιμένουμε μήπως μας διαφωτίσουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα», ανέφερε στο protothema.gr η κυρία Αποστολίδου. Σύμφωνα με το ιστορικό που έλαβε από τους γονείς, οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είχαν εξετάσει τόσο την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki» όσο και την πιθανότητα του long covid, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διάγνωση.

Σημειώνεται ότι, η μικρή Κατερίνα είχε νοσήσει από κορωνοϊό στις αρχές Μαρτίου και ήταν ασυμπωματική και οι γιατροί το διαπίστωσαν μέσω τεστ αντισωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τόσες αντιφάσεις στον θάνατο της Ίριδας; Τα ψέματα Πισπιρίγκου για το πού πέθανε το μωρό

Μητέρα 3χρονης που πέθανε στη Θεσσαλονίκη: «Το φάγανε άδικα το παιδί μου» – Έπαιρνε αγωγή για Kawasaki

Απίθανη γιαγιά με 8 παιδιά, 16 εγγόνια, 23 δισέγγονα κλείνει τα 100 και μιλά για το μυστικό της μακροζωίας