Οι γονείς της 3χρονης δεν μπορούν να πιστέψουν πώς την έχασαν – Ο πυρετός και το πρήξιμο στον αστράγαλο

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Κώστας που έπεσε από το μπαλκόνι - Η απόφαση των γονιών συγκινεί

Συγκλονισμένοι οι γονείς της 3χρονης Κατερίνας δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το αγγελούδι τους “‘εσβησε” το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Η περιπέτεια της υγείας του παιδιού ξεκίνησε τη  Μεγάλη Τρίτη όπου εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία και μέσα σε 2 ώρες το Σάββατο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο όπου και κατέληξε. 

Η 3χρονη “‘εφυγε” από ανακοπή

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Ιπποκρατείου, ως αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι είχε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Iπποκρατείου, Γιώργος Δόντσιος και πρόσθεσε:

«Παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδάκι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει».

«Η μητέρα άκουγε 5 διαφορετικές εκδοχές για το τρίχρονο παιδί»

«Είναι αδιανόητο το 2022 ένα παιδάκι να νοσηλεύεται από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 30 του μηνός σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, να μένει αδιάγνωστο και την τελευταία ημέρα λόγω πτώσεως του κορεσμού οξυγόνου να το μεταφέρουν στο «Ιπποκράτειο» και να πεθαίνει μέσα σε δύο ώρες. Αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να ανησυχήσει όλους μας, διότι μέχρι τη στιγμή αυτή που μιλάμε, ακόμη και μετά τη νεκροψία- νεκροτομή, το παιδί παραμένει αδιάγνωστο και δεν γνωρίζουν οι γονείς από τι πέθανε το παιδί τους», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του κοριτσιού και κυρίως η μητέρα του, ήταν συνέχεια μαζί του.

«Όπως μου είπε, ως επί το πλείστoν είχε να κάνει με ειδικευόμενους. Μου ανέφεραν ότι υπήρχε καθυστέρηση στη διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων και όταν ρωτούσε από τι πάσχει το παιδί της άκουγε 5 εκδοχές... Μπορεί να έχει αυτή την νόσο, ή την άλλη… κ.ο.κ. Να κάνουμε και μία βιοψία του μυελού των οστών στο ΑΧΕΠΑ, η οποία έγινε, να δώσουμε και κορτιζόνη… και διάγνωση καμία», είπε.

«Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν το παιδί τους μέσα από τα χέρια τους»

"Καμπανάκι" Μαγιοργκίνη για την οξεία ηπατίτιδα - "Δεν κινδυνεύουν μόνο τα παιδιά"

Ο κ. Διαλυνάς, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση των δύο γονιών. «Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν το παιδί τους μέσα από τα χέρια τους από ένα πρήξιμο που είχε στον αριστερό αστράγαλο και έναν πόνο στο αριστερό χέρι και έναν πυρετό 38 βαθμών…».

Από χθες το απόγευμα οι γονείς του παιδιού έχουν κινηθεί νομικά και έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Εκείνο που μου δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα σε εμένα είναι ότι ενώ ζητήθηκε από την ιατροδικαστή ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, μέχρι το τέλος της νεκροψίας- νεκροτομής δεν είχε σταλεί, κάτι το οποίο είναι και λίγο παράδοξο, γιατί πάντα οι ιατροδικαστές ζητούν πληροφορίες προτού προβούν στη νεκροψία- νεκροτομή, για να έχουν και έναν προσανατολισμό. Αυτό είναι ένα θέμα νομίζω που πρέπει να απασχολήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία και επίσης εντονότατα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας», σημείωσε, στο star.gr ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή να ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και ο θάνατος της 3χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης διέταξε την έρευνα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι, το οποίο στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξετο μεσημέρι του Σαββάτου (30.04.2022).

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για την 3χρονη Κατερίνα που ξεψύχησε στο Ιπποκράτειο – Αιχμές του δικηγόρου της οικογένειας

Νέα τροπή στο θάνατο της Μαλένας – Το ενδεχόμενο πρόκλησης λευχαιμίας – Το σενάριο που εξετάζεται

«Πόσο μικρούλι είναι»: Η ιστορία μίας γιαγιάς με το μικρότερο δισεγγονάκι της που μας συγκίνησε

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, για αυτό απολαύστε κάθε στιγμή μαζί τους