Μία δασκάλα ανοίγει ξανά τις πόρτες δημοτικού σχολείου με μόλις 5 μαθητές (video)

Μία δασκάλα ανοίγει ξανά τις πόρτες δημοτικού σχολείου με μόλις 5 μαθητές (video)

Μια δασκάλα από τη Μυτιλήνη επαναλειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο του χωριού με τα τέσσερα “πρωτάκια” και τον ένα μαθητή της Δ’ Τάξης

Πρόκειται για την επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου Αχεντριά Κρήτης, μετά και τη λειτουργία για πρώτη φορά πέρυσι του Νηπιαγωγείου. Οι μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό είναι προς το παρόν 5 (4 κορίτσια, 1 αγόρι), με τέσσερις από αυτούς στην Α ‘ τάξη και 1 στην Δ’ τάξη.

Του χρόνου μάλιστα αναμένεται να είναι περισσότεροι, καθώς υπάρχουν αρκετά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο σχολείο βρισκόταν η νεοδιόριστη δασκάλα Ευαγγελία Κουντουρέλλη από την Αγιάσο της Μυτιλήνης.

Η Ευαγγελία, αν και πηγαινοέρχεται καθημερινά από τον Πύργο, δήλωσε ενθουσιασμένη από την φιλοξενία των κατοίκων, το σχολείο που ανέλαβε αλλά και την περιοχή, σύμφωνα με το lesvosnews.net.

«Έμαθα στο καράβι που ερχόμουν, μετά από μήνυμα στο κινητό, ότι θα πάω στο Μεσοχωριό. Ωστόσο λόγω μορίων την θέση κατέλαβε μια άλλη συνάδελφος κι εγώ ήρθα εδώ. Ανεβαίνοντας τον οφιοειδή δρόμο για το χωριό σοκαρίστηκα καθώς δεν ήξερα που πηγαίνω. Όταν όμως έφτασα στο σχολείο πραγματικά ενθουσιάστηκα. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και τα παιδιά με βοήθησαν να προσαρμοστώ αμέσως. Είμαι ερωτευμένη με την περιοχή, σκέφτομαι και του χρόνου να έχω πρώτη στις προτιμήσεις μου την Κρήτη…»

Διαβάστε επίσης:

Ένα παραμυθένιο, kids friendly βιβλιοπωλείο ταξιδεύει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων

Αυτός είναι ο 51χρονος που ασελγούσε στη 14χρονη ανιψιά του – Το χρονικό της φρίκης (εικόνες)

Μητέρα κυοφορεί το μωρό του γιου της επειδή η γυναίκα του δεν μπορούσε να μείνει έγκυος