Μια σημαντική υπενθύμιση για τους μαθητές που ζορίζονται τις πρώτες μέρες στο σχολείο και νιώθουν ευάλωτοι

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει το κείμενο ενθάρρυνσης και κουράγιο που αλιεύσαμε στη σελίδα Εκπαιδευτική Μολυβοθήκη που υπογράφει η Γεωργία Φλεβάρη με αποδέκτες τους μαθητές που ζορίζονται τις πρώτες μέρες στο σχολείο και νιώθουν ευάλωτοι.

Με σύνθημα “Όλα θα πάνε καλά” προσπαθεί να εμψυχώσει τα παιδιά που για δικούς τους προσωπικούς λόγους είτε για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους ιδιοσυγκρασίας νιώθουν παράξενα επιστρέφοντας στα θρανία.

Το κείμενο που αξίζει να διαβάσουμε όλοι μας

Πιθανόν να είναι άλλη μια δύσκολη χρονιά για σένα. Μπορεί να αλλάξεις σχολείο, περιοχή…ίσως αλλάζουν τα πράγματα σπίτι σου. Φοβάσαι το άγνωστο και είναι λογικό, δεν πειράζει να φοβόμαστε.

Ο φόβος είναι στη φύση μας. Μην τον αρνηθείς το φόβο σου. Μην ακους να σου λένε συνέχεια οτι είσαι μεγάλο παιδί πια. Και οι μεγάλοι φοβούνται ο,τι κι αν σου εχουν πει για να σε προστατέψουν.

💬Εσύ να προσπαθήσεις να είσαι ένα καλό παιδί, ένας μικρός μαχητής.

Το παιδί που θα κάνει παρέα σε εκείνο το συμμαθητή που θα κάθεται απόμερα, οχι επειδή έτσι του είπαν οι μεγάλοι οτι αυτό ειναι το σωστό να κάνει αλλά επειδή έτσι θα νιώθει…οτι όλοι αξίζουν μια ευκαιρία. Όπως ακριβώς αξίζεις και συ.

Κι αν φοβηθείς και νιώσεις συναισθήματα που δεν νιώθεις έτοιμος να αντιμετωπίσεις, να ζητήσεις βοήθεια. Να μιλήσεις σε έναν μεγαλύτερο που εμπιστεύεσαι….αυτό κάνουν τα γενναία παιδιά 🥰

Να έχεις μια υπέροχη σχολική χρονιά, γεμάτη πρόοδο, γνώση και δημιουργικότητα.

#ολα_θα_πανε_καλα #be_your_own_superhero

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Παντρεμένος με παιδί ο 47χρονος που έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε 12χρονη – Πώς τον παγίδευσε ο μπαμπάς της

Η Κλέλια Ρένεση μάς δείχνει για πρώτη φορά το πρόσωπο της 3χρονης κόρης της Κοραλίας – Είναι κούκλα!

“Αγαπημένα μου πρωτάκια, όταν νιώθετε κούραση να φέρνετε στο μυαλό ένα μονοπάτι στο δάσος”: Το μήνυμα καθηγήτριας που μας συγκίνησε