Μήλα με γέμιση μηλόπιτας

Η μηλόπιτα είναι από τα ωραιότερα γλυκά που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας όταν σας ζητούν κάτι γλυκό. Αν πάλι τη φτιάχνεται συχνά και τα παιδιά την έχουν βαρεθεί μπορείτε να την φτιάξετε με έναν άλλο τρόπο που θα την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή. Το μυστικό της συνταγής είναι ότι δεν τη σερβίρουμε με μια γλυκιά ζύμη σαν βάση αλλά γεμίζουμε τα μήλα με μια γέμιση που δεν υστερεί ούτε σε γεύση αλλά ούτε και σε άρωμα από την κλασική συνταγή.

Υλικά

4 μεσαίου μεγέθους μήλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό, χτυπημένο

%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%ad%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%82-2

Εκτέλεση

Κόβουμε τις κορυφές των μήλων. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, φτιάχνουμε μια φωλιά μέσα σε κάθε μήλο.Κρατάμε τη σάρκα για τη γέμιση. Κόβουμε τη σάρκα του μήλου σε μικρούς κύβους. Πρέπει να έχουμε περίπου 1 φλιτζάνι όταν τελειώσουμε. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σπόρια ή φλούδα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε νερό. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το  φλιτζάνι με τα ψιλοκομμένα μήλα, το άνθος αραβοσίτου, την κανέλα και τη λευκή ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.Βάζουμε τη γέμιση σε κάθε ένα από τα μήλα.Κόβουμε λωρίδες από τη ζύμη και τις πλέκουμε σε καρό για να καλύψουμε το πάνω μέρος κάθε μήλου.Αλοίφουμε τη ζύμη με το αυγό. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου η κρούστα να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα μήλα μαλακώσουν.