Καθ. Πνευμονολογίας Βασιλακόπουλος: «Με προβληματίζει να κάνει μάθημα στο παιδί μου ένας δάσκαλος ανεμβολίαστος»

Για το γεγονός ότι τα σχολεία ξεκίνησαν χωρίς μέτρα για τους μαθητέςτην ώρα που για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς διατηρείται η υποχρέωση να διενεργούν ένα rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα (με δικά τους έξοδα) μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «με προβληματίζει να κάνει μάθημα στο παιδί μου ένας δάσκαλος ανεμβολίαστος».

Γιατί ξεκίνησαν χωρίς μέτρα τα σχολεία – Εξηγεί ο καθηγητής Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τους μαθητές που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες χωρίς μάσκες και διαγνωστικά τεστ, ο κ. Βασιλακόπουλος, εξήγησε πως η -βασική- αιτία είναι πως διανύουμε την έκτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης των δεικτών του κορωνοϊού. «Σήμερα που θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, στοιχηματίζω με πολύ υψηλή πιθανότητα να κερδίσω ότι θα είναι η 7η εβδομάδα αποκλιμάκωσης, άρα πάμε σχολείο μας όπως και όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος δε στο ότι το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει εξαιρέσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ο καθηγητής πνευμονολογίας υποστήριξε πως το πρωτόκολλο θα έπρεπε να προβλέπει και αρνητικό τεστ κορωνοϊού και για τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στις τάξεις μετά από νόσηση, καθώς δεν φτάνει μόνο η μάσκα.

Όχι ιδιαίτερα ευφυής επιλογή νΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ ΚΑΠΟΙΟΣ

Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, που υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει είναι μικρός. Χαρακτήρισε, πάντως, όχι ιδιαίτερα ευφυή επιλογή το να μην έχει εμβολιαστεί κάποιος. «Το να κάνει ένα rapid τεστ, για να προστατεύει το υπόλοιπο περιβάλλον στοιχειωδώς, είναι το μίνιμουμ κόστος διατήρησης της ξεροκεφαλιάς του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στο σχολείο: “Τα κεφάλια μέσα” και τα… θερμόμετρα έξω

Τροχαίο στην Κάρυστο: Τρακτερ συνέθλιψε αυτοκίνητο – Σοβαρά τραυματίες πατέρας και ο 14χρονος γιος του

Επιστροφή στα θρανία με τα πιο απίθανα παιδικά ρούχα για τη νέα σχολική χρονιά από το Tosodoulika.gr