Επιστροφή στο σχολείο: “Τα κεφάλια μέσα” και τα… θερμόμετρα έξω

Επιστροφή στο σχολείο: "Τα κεφάλια μέσα" και τα... θερμόμετρα έξω

Σάκα πήραμε, κασετίνα θα έχει την περσινή, τα σχολικά είναι ήδη στη θέση τους και οι μάσκες… εν αναμονή! Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσουμε φέτος είναι ένα καλό θερμόμετρο, αφού back to school σημαίνει… back to sickness!

Όχι, δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι, μα ουκ ολίγα περιστατικά ιώσεων μας ταλαιπώρησαν καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε -ρεαλιστικά- συμπτώματα θα έχουμε σίγουρα τώρα που τα παιδιά θα συγχρωτιστούν ξανά στις σχολικές αίθουσες.

Όχι, δεν θα χάσουμε τον ύπνο μας!

Κι αν έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε πώς μεταφράζεται η ίωση του παιδιού σας σε ένα ήδη επιβαρυμένο ημερήσιο πρόγραμμα, είμαστε εμείς εδώ για να σας καθησυχάσουμε: φέτος δεν θα χρειαστεί να χάσετε τον ύπνο σας. Μια από τις καλύτερες “επενδύσεις” που κάναμε την περσινή χρονιά, ήταν το FEVER TRAP από τους παραγωγούς του Algofren .

Ο λόγος για το πλέον καινοτόμο επαναφορτιζόμενο θερμόμετρο νέας γενιάς, το οποίο κυριολεκτικά μας “έλυσε τα χέρια” και μας βοήθησε να κοιμόμαστε πιο ήσυχα τα βράδια -τόσο εμείς, όσο και το παιδί.

Τι είναι το Fever Trap

Το Fever Trap είναι ένα μαλακό “patch” θερμόμετρο που μετρά τη θερμοκρασία του παιδιού και στέλνει ασύρματα αυτές τις πληροφορίες στο smartphone ή tablet του γονιού.

Εξοικειωμένοι καθώς είμαστε πλέον με τα gadgets, ήταν πολύ απλό να κατεβάσουμε την εφαρμογή του Fever Trap. Εκεί δημιουργήσαμε έναν λογαριασμό και ορίσαμε την ακριβή θερμοκρασία, στην οποία θέλουμε να ειδοποιούμαστε, όταν το παιδί ανεβάζει πυρετό (π.χ. 37,8).

Την ίδια ώρα, τοποθετήσαμε το patch που μετρά τη θερμοκρασία του παιδιού στην ειδική βάση φόρτισης, ώστε να είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής συνδέσαμε το patch με το κινητό μας.

Δείτε εδώ πώς ακριβώς λειτουργεί:

 

Πώς χρησιμοποιούμε το Fever Trap

Όταν αντιληφθούμε, ότι το παιδί είναι ζεστό, κολλάμε το patch με τη μωβ πλευρά του κάτω από τη μασχάλη του. Όταν η μέτρηση γίνει, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει. Κι αν ο πυρετός του παιδιού είναι υψηλότερος από αυτό που εμείς έχουμε ορίσει, το κινητό μας θα δώσει σήμα, ώστε να ενημερωθούμε άμεσα -ακόμα κι αν εκείνη την ώρα κοιμόμαστε.

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να ξυπνάμε 100 φορές μέσα στη νύχτα για να ελέγχουμε την θερμοκρασία του παιδιού. Απλά του κολλάμε το patch πριν κοιμηθεί, κι αν ανεβάσει πυρετό μέσα στη νύχτα, ειδοποιούμαστε αμέσως!

Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες έχουν την δυνατότητα να κάνουν πραγματικά πιο εύκολη και ασφαλή τη ζωή μας, το Fever Trap έδωσε οριστική λύση στην αγωνία της σωστής θερμομέτρησης. Και χάρη στο εύκαμπτο, μαλακό, αδιάβροχο υλικό του, έβαλε τέλος και στη γκρίνια του παιδιού που το είχαμε τρελάνει με ένα κρύο θερμόμετρο στη μασχάλη κάθε τόσο.

Ιδανικό και για τα μωρά μας!

Το Fever Trap είναι τόσο εύκολο στη χρήση και ασφαλές που συνιστάται και για μωράκια από ενός μήνα, στα οποία η θερμομέτρηση είναι ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά κατά την διάρκεια του ύπνου.

Είναι εγκεκριμένο από τον FDA για νοσοκομειακή χρήση και χρήση σε βρέφη και παιδιά από 29 ημερών. Το Patch στέλνει δεδομένα αποκλειστικά στη βάση, χρησιμοποιώντας την καινοτόμα τεχνολογία επικοινωνίας ιατρικών συσκευών εξαιρετικά χαμηλής ενέργειας, που ονομάζεται Bluetooth® Low Energy (BLE). Η βάση μεταδίδει τις πληροφορίες στο smartphone.

Το Fever Trap™ πληροί όλα τα ισχύοντα τεχνικά πρότυπα. Η τιμή SAR (Specific Absorption Rate ή Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης) είναι 1.000 φορές μικρότερη από το όριο SAR για τα κινητά τηλέφωνα που έχει ορίσει ο FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων) και η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών). Το Bluetooth 4.1 εκπέμπει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας από άλλες συσκευές με Wi-Fi (π.χ. ενδοεπικοινωνίες για βρέφη), οι οποίες μάλιστα είναι συνδεδεμένες καθημερινά σε αντίθεση με το Fever Scout που χρησιμοποιείται περιστασιακά όταν υπάρχει ανάγκη.

Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη με διάρκεια ζωής 7 ημερών. Στη συσκευασία διατίθεται μαζί με 8 αυτοκόλλητες ταινίες στερέωσης μιας χρήσης.