Μητέρα έχασε τη ζωή της όταν τη «ρούφηξε» το παράθυρο του αεροπλάνου

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη, κατά την διάρκεια πτήσης της εταιρίας Southwest Airlines από Νέα Υόρκη προς Ντάλας, όταν παράθυρο του αεροπλάνου έσπασε από κομμάτι του κινητήρα που εκσφενδονίστηκε, με αποτέλεσμα να «ρουφήξει» κυριολεκτικά μια άτυχη γυναίκα προς το κενό!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η 43χρονη Τζένιφερ Ριόρνταν, μητέρα δύο παιδιών, ρουφήχτηκε έξω από το παράθυρο μέχρι τη μέση. Αρκετοί άνδρες τότε την άρπαξαν από τα πόδια και κατάφεραν να την τραβήξουν ξανά μέσα, όμως ήταν ήδη θανάσιμα τραυματισμένη.

Την ίδια ώρα, η πιλότος του αεροπλάνου, με ατσάλινη ψυχραιμία, όπως είπαν αργότερα οι επιβάτες που την χαρακτηρίζουν ηρωίδα, επιχειρούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο και υπάρξουν ακόμα περισσότερα θύματα.

Το ηχητικό ντοκουμέντο κατά την διάρκεια της προσγείωσης είναι σοκαριστικό:

Πιλότος: «Το Southwest 1380 έχει ανάφλεξη στον κινητήρα. Κατεβαίνουμε»

Κέντρο ελέγχου: «Κατεβαίνετε αυτή τη στιγμή;»

Πιλότος: «Μάλιστα. Πετάμε με μία μηχανή. Κατεβαίνουμε.»

Οι διάλογοι συνεχίζονται σε ήρεμους τόνους μέχρι που η πιλότος πληροφορεί τον Πύργο Ελέγχου: «Το πλήρωμα με ενημέρωσε, ότι υπάρχει τρύπα σε παράθυρο και ότι ένας επιβάτης έφυγε έξω».

Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων

Η στιγμή της τραγωδίας ήταν συγκλονιστική, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες: Ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη, περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση στα 32.000 πόδια, και κομμάτια του κινητήρα έσπασαν το παράθυρο, στη θέση ακριβώς που καθόταν η Riordan. Σε δευτερόλεπτα η γυναίκα «ρουφήχτηκε» έξω από το παράθυρο, μέχρι τη μέση, με το κεφάλι και τα χέρια της έξω από αυτό.

Αφού συνεπιβάτες την τράβηξαν μέσα και παρά τις προσπάθειες να την σώσουν, η άτυχη γυναίκα κατέληξε σε νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία Southwest Airlines, αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβάτης χάνει τη ζωή του, λόγω ατυχήματος κατά την πτήση.

Η εταιρεία, βέβαια, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, ενώ δεσμεύτηκε να την υποστηρίξει με κάθε τρόπο.

Η άτυχη μητέρα

Όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς της άτυχης μητέρας, συγκλονισμένοι από την τραγωδία, έχουν μόνο εγκωμιαστικά λόγια να πουν γι’αυτήν, καθώς επρόκειτο για έναν άνθρωπο αφοσιωμένο στη φιλανθρωπία, που έβαζε πάνω απ’όλα την οικογένεια και την κοινότητά της, ενώ ήταν πάντα γεμάτη αγάπη και καλοσύνη για όλους.

Πηγή: mom.me