Μόλις ανακοινώθηκαν τα παιδιά που θα φοιτήσουν στο Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας Αττικής

Πριν λίγη ώρα, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τη λίστα των 200 παιδιών που επιλέχθηκαν να φοιτήσουν στο καινοτόμο εγχείρημα, «Παιδικό Πανεπιστήμιο», για το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου 2020.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση “καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 3.385, θα τηρηθεί λίστα επιλαχόντων, οι οποίοι, σε περίπτωση κωλύματος ενός ή περισσοτέρων εκ των συμμετεχόντων στη Δράση, θα κληθούν προς αναπλήρωση σύμφωνα με τη σειρά χρονικής προτεραιότητας υποβολής των αιτήσεών τους.”

Οι ασκούντες τη γονική μέριμνα των ανηλίκων που θα συμμετάσχουν στη Δράση αλλά και των επιλαχόντων θα ενημερωθούν και ηλεκτρονικά για το αποτέλεσμα της αίτησής τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα των επιτυχόντων πατώντας εδώ

Τι είναι το Παιδικό Πανεπιστήμιο

Το «Παιδικό Πανεπιστήμιο» αφορά στη διεξαγωγή μαθημάτων με τη μορφή διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων στους χώρους Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Αττικής, για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Περιφέρειας.

Σκοπός της δράσης είναι η επαφή των μαθητών με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους χώρους των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη Δράση, από το Ακαδημαϊκό ή Ερευνητικό προσωπικό αυτών:

  • να βιώσουν την καθημερινότητα ενός φοιτητή καθώς θα τους δοθεί πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων, ταυτότητα «φοιτητή» και βεβαίωση παρακολούθησης, σε Τελετή Αποφοίτησης, μετά το πέρας της Δράσης.
  • να γνωρίσουν από κοντά τις Επιστήμες και την Έρευνα.
  • να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να δοκιμάσουν την δημιουργικότητά τους.
  • να αποκτήσουν ερεθίσματα για  το πώς η εφαρμογή των Επιστημών και της Έρευνας προάγει την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των πρακτικών λύσεων και της καινοτομίας.
  • να έρθουν σε προσωπική επαφή με Ερευνητές, Ακαδημαϊκούς και φοιτητές ώστε να κατανοήσουν τι συνεπάγεται το φιλόξενο, προσβάσιμο και συναρπαστικό περιβάλλον των Ιδρυμάτων.
  • να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να τονώσουν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον.