Μοναδικές εκδηλώσεις για το παιδί τον Ιανουάριο στα Public

Δυναμικά ξεκινάει ο Ιανουάριος στα Public με παρουσιάσεις νέων βιβλίων αλλά και με εκδηλώσεις που αγγίζουν σημαντικά παιδαγωγικά θέματα!

Το Public, με αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια συνεχίζει και τον Ιανουάριο τις εκδηλώσεις που αφορούν σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γονείς και σας προσκαλεί να συζητήσετε ζητήματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας. Επιπλέον, ως το Νο1 βιβλιοπωλείο, φέρνει το χιούμορ, τη διαφορετική αφήγηση βιβλίων, το μυστήριο και την ενσυναίσθηση να πρωταγωνιστήσουν στις παρουσιάσεις βιβλίων, που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

«Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;»

Σεμινάριο σε συνεργασία με το Infokids.gr

@Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2018, 12.00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Tο Public και το Infokids.gr, προσκαλούν τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στο Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 12:00, με θέμα «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;».

Τα στατιστικά είναι τουλάχιστον τρομακτικά: Ένα στα πέντε παιδιά θα βιώσει κάποια στιγμή στην (παιδική) ζωή του κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμα και κακοποίηση. Το χειρότερο; Το άτομο που θα διαπράξει αυτό το έγκλημα, θα είναι πιθανότατα από το στενό περιβάλλον του παιδιού. Με αυτό το δεδομένο, οι περισσότεροι γονείς αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και αναζητούν τρόπους για να το προστατεύσουν από κακόβουλες συναναστροφές.

Το πρώτο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr για το 2019 στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Έτσι, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00, το Infokids.gr και η Συστημική ψυχοθεραπεύτρια κ. Λίνα Λυκομήτρου περιμένουν όλους τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στα Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), με θέμα «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;».

Μαζί της θα βρίσκεται και η δικηγόρος Σοφία Αλεξία Βέννη, η οποία έχει τεράστια πείρα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αφού, εξάλλου, ήταν εκείνη που υπερασπίστηκε τα ανήλικα αγόρια του οικοτροφείου «Σπίτι του Παιδιού» στον Πειραιά, κατά την δίκη του Κώστα Λαλαούνη, πρώην προέδρου του οικοτροφείου, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά για τη σεξουαλική (και όχι μόνο) κακοποίηση που τους ασκούσε. Ακόμα, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την σύμβουλο ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαίρη Σακελλαρίου, η οποία θα συμβάλλει παραγωγικά στη συζήτηση.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η κα. Λυκομήτρου, η κα. Βέννη και η κα. Σακελλαρίου θα απαντήσουν σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τα επιμέρους “παρακλάδια” της παιδικής σεξουαλικής αποπλάνησης ή και κακοποίησης, συζητώντας μάλιστα αληθινά περιστατικά που οι ίδιες έχουν αντιμετωπίσει. Η δε κ. Βέννη θα δώσει και συγκεκριμένες συμβουλές νομικής φύσης, για το πώς να χειριστεί ένα γονιός την υποψία ή και ανακάλυψη, ότι το παιδί του δέχεται σεξουαλική κακοποίηση, προκειμένου να δικαιωθεί και νομικά.

18 Σκαλιά, Τατιάνα Τζινιώλη

@Tετάρτη 23 Ιανουαρίου, 2018 , 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Μία συμφωνία «Σαββατοκύριακου» για τον Τζούλιαν και την Ολίβια, της μεσοτοιχίας του ισογείου. Ένας γάμος μεταξύ αγνώστων για τον Κάρτερ και την Έμμα, του δευτέρου ορόφου. Ενοχλητική μουσική, ένας σκύλος και οι προσωπικές σχέσεις των ενοίκων του κτιρίου της οδού Beacon 59. Ανάμεσα σε κάθε όροφο, 18 σκαλιά τούς χωρίζουν – ή τους ενώνουν.

Εκδόσεις Πηγή

Τετράδιο Κωμωδίας, Λάμπρος Φισφής            

@Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, 2019 , 21.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων με τα αστεία του, με τον βιτριολικά εύστοχο σχολιασμό του για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και γύρω μας. Έχουμε φύγει από το θέατρο πιο ανάλαφροι, ακόμη κι αν η μέρα μας ήταν γεμάτη βαρίδια και έχουμε σταματήσει στη ζούλα τη δουλειά για να δούμε το καινούριο βιντεάκι του στο YouTube. Τώρα μπορούμε να τον έχουμε και δίπλα στο κομοδίνο μας. Κάτι σαν ηρεμιστικό για πριν τον ύπνο. Ή στη βιβλιοθήκη – κάτι σαν εγχειρίδιο κατά της μελαγχολίας κόντρα στα δύσκολα. Γιατί μιλάμε τόση ώρα; Για τον Λάμπρο Φισφή, τον φοβερό και τρομερό stand-up κωμικό και για το βιβλίο του «Τετράδιο Κωμωδίας», που αποτελεί μια συλλογή από ιδέες, σκέψεις και παρατηρήσεις του Λάμπρου για τις λεπτομέρειες – τόσο μικρές και τελικά τόσο μεγάλες – που μας συνδέουν.

Εκδόσεις Πρώτη Ύλη

 «Βοηθώντας το παιδί μας να χτίσει την αυτοεκτίμησή του»

Αγγελική Καβαλλιεράτου – Ψυχολόγος

Σε συνεργασία με τη mom blogger Έφη Αργυροπούλου & το site της workingmoms.gr

@Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, 18.00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Στην εκδήλωση η ψυχολόγος Α. Καβαλλιεράτου θα μας μιλήσει για :

  • Τα βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών με χαμηλή / υψηλή αυτοεκτίμηση.
  • Με ποιο τρόπο διαμορφώνεται ή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.
  • Η επίδραση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας και παράγοντες που επηρεάζουν στην αυτοεκτίμηση.
  • Τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα απαντήσεις σε ερωτήσεις γονέων

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλώ ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στο info@workingmoms.gr.

Σχολή Ανήσυχων Γονέων, Αθανάσιος Αλεξανδρίδης

@Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 12.00| Public Κολωνάκι, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Ίκαρος, σας προσκαλούν σε ένα εργαστήρι για «ανήσυχους γονείς» με τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή, Αθανάσιο Αλεξανδρίδη, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στο Public Κολωνακίου, και ώρα 12:00-14:00.

Ο συγγραφέας, με αφορμή τα βιβλία του «Παιδικοί έρωτες» και «Παιδικοί φόβοι» θα δημιουργήσει έναν ανοικτό διάλογο με τους γονείς που θα συμμετέχουν, αναλύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Εκδόσεις Ίκαρος

Project Κάλχας, Μιχάλης Νταλαμπίρας

@Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Το Public και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «PROJECT ΚΑΛΧΑΣ» του Μιχάλη Νταλαμπίρα.

Ύστερα από χρόνια ερευνών ο καθηγητής του ΜΙΤ Ντέιβιντ Κρέιν βρίσκεται πολύ κοντά σε μια τεχνολογική ανακάλυψη που πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο. Τον «Κάλχα». Έναν κοινωνικό προσομοιωτή τελευταίας γενιάς, που θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Όμως ο Ντέιβιντ Κρέιν δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι το δημιούργημά του θα τον ενέπλεκε σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απειληθεί ακόμη και η ίδια του η ζωή.

Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα είναι δυσδιάκριτα σ’ αυτό το πολυδιάστατο και αγωνιώδες μυθιστόρημα, καθώς θρησκεία και επιστήμη, φιλοσοφία και ιστορία, οικονομία και πολιτική περιπλέκονται αριστοτεχνικά.

60 λεπτά με ένα βιβλίο Με τον Γιώργο Μουχταρίδη

@Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, 21.00| Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Όλοι έχουμε να διηγηθούμε μια ιστορία από τον κόσμο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αλλά κανένας δεν μπορεί να την διηγηθεί καλύτερα και πιο ζωντανά από όσους την έχουν ζήσει από μέσα τα τελευταία 30 χρόνια, όπως οι καλεσμένοι που θα έχει ο Γιώργος Μουχταρίδης – ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και διευθυντής του pepper 96.6 – στη νέα ενότητα εκδηλώσεων των Public, 60 Λεπτά με ένα βιβλίο, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος:

Αλεξάνδρα Κολλάρου / συγγραφέας του βιβλίου «Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω»

Δάφνη Ζουμπουλάκη / γκαλερίστα

Νεκτάριος Βορρές / διευθυντής του Μουσείου Βορρέ

Βασίλης Καρούκ / καλλιτέχνης

Οι παραπάνω καλεσμένοι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το αναγνωστικό κοινό, χωρίς φόβο και πάθος, σε ένα ταξίδι στον άγνωστο και μαγικό κόσμο της ελληνικής τέχνης, με αφορμή το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολλάρου, «Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω».

Το βιβλίο και η Περφόρμανς, Μιχάλης Μανωλιός

@Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 19.00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Η Ε σε κάνει να μπαίνεις στη θέση των άλλων και να τους κατανοείς καλύτερα. Η τεχνητή αυτή μέθοδος αύξησης της ενσυναίσθησης κερδίζει παγκοσμίως όλο και περισσότερους χρήστες, με ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ο εικαστικός Λέανδρος Βατρικάς έχει ρισκάρει τα πάντα στη ζωή του προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πανάκριβο έργο που τη χρησιμοποιεί ως θέμα του, αλλά όταν πλησιάζουν τα εγκαίνια, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, εμφανίζεται ως υποψήφια αγοράστρια μια εντυπωσιακή διπλή γυναίκα. Στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Νύχτα, μια πρώην δολοφόνος και άνθρωπος του υπόκοσμου, καθώς και ένας ιδιόρρυθμος βιβλιοθήρας, ο Αλέξιος.

Κάθε πρόσωπο από τη θέση του προσπαθεί να ερμηνεύσει το μήνυμα που κρύβει η περφόρμανς του Λέανδρου, όπως παρουσιάζεται στα εγκαίνια του έργου, ενώ πυροδοτείται παράλληλα, μέσω διαδικτύου, και μια παγκόσμια κούρσα για την αποκρυπτογράφησή του.

Σχετίζεται με το μυστηριώδες Βιβλίο που υποτίθεται ότι μπορεί να καταστρέψει την Ε;

Ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και θέτει ερωτήματα που αποδεικνύονται σημαντικότερα και από τις απαντήσεις τους.

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Το Μυστικό, Αμάντα Μιχαλοπούλου

@Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 21.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Στην καρδιά κάθε ενδιαφέρουσας αφήγησης κρύβεται ένα μυστικό, κάτι που δεν γνωρίζει ο αφηγητής, ή ο αναγνώστης, ή και οι δυο τους. Ένας ρευστός, απροσδιόριστος πυρήνας που μας κάνει να σκιρτούμε όταν κάποιος ψιθυρίζει. Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου ζήτησε από 17 νέους συγγραφείς, μαθητές της στη δημιουργική γραφή, να γράψουν ιστορίες γύρω από κάποιο μυστικό που αποκαλύφθηκε ή έμεινε για πάντα κρυμμένο. Συγκεντρώθηκαν έτσι 17 διηγήματα για μυστικά που δημιούργησαν ενοχές, θυμό, επιθυμία για εκδίκηση, ακόμα και απρόβλεπτη αδράνεια. Μυστικά μικρά και μεγάλα που ανατέμνουν την κρυφή ζωή, την παραβατικότητα, την ιερότητα της εξομολόγησης. Μυστικά που μας ενθαρρύνουν να ξεσκεπάσουμε νοερά, καθώς διαβάζουμε, τα δικά μας μυστικά και τον τρόπο με τον οποίο επέδρασαν στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων. Η συλλογή συμπληρώνεται από ένα ακόμα μυστικό, εκείνο της συμβίας στο διήγημα του Ροΐδη «Ψυχολογία Συριανού συζύγου». Η «Ψυχολογία Συριανής συζύγου» είναι μια απόπειρα να παρακολουθήσουμε τη μυστική ζωή των παραμελημένων δευτεραγωνιστών στην ιστορία της λογοτεχνίας. Αλλά κι ένα παιχνίδι των νέων συγγραφέων που διασκεδάζουν ακόμα γράφοντας, που μεταμορφώνονται σε Homo Ludens.

Γράφουν οι: Γιάννης Γορανίτης, Γιολάντα Γραμματικάκη, Ευγενία Δούρου, Κατερίνα Καζολέα, Ευδοκία Κατσουρού, Λένα Κομίνη, Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη, Ηλιάνα Κωτσίλα, Δήμητρα Λουκά, Άννα Μερτζάνη, Ντομινίκ Ανδρεάδου-Μολίν, Αθηνά Μπαλή, Εύη Μυλωνάκη, Χριστίνα Ντούση, Μυρτώ Σεϊζάνη, Μαρίνα Τουπάι και Όλγα Κοζάκου-Τσιάρα.

Τα έσοδα από την πρώτη έκδοση θα διατεθούν για τις υπηρεσίες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα».

Εκδόσεις Καστανιώτης