Μωρό γεννήθηκε μολυσμένο με SARS-CoV-2 – Η δεύτερη τέτοια περίπτωση στον πλανήτη

Ένα μωρό ήρθε στον κόσμο μολυσμένο από τον SARS-CoV-2 την Τετάρτη (15.04.2020) στο Σαν Μαρτίν του Περού, με τη μητέρα να είναι ήδη ασυμπτωματικός φορέας, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση μωρού που γεννιέται με τη νόσο στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τον γιατρό που ανέλαβε τον τοκετό: «Υποβάλαμε το νεογέννητο σε διαγνωστική εξέταση και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η μητέρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε καισαρική, προηγουμένως είχε επίσης υποβληθεί σε γρήγορο τεστ και το αποτέλεσμα επέστρεψε θετικό».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σε εθνικό επίπεδο και τη δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα μωρό γεννιέται με τον κορονοϊό» χωρίς να διευκρινίσει πού εντοπίστηκε το πρώτο τέτοιο κρούσμα.

Ο περουβιανός οργανισμός κοινωνικών ασφαλίσεων, ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 400 νοσοκομεία και κλινικές στη λατινοαμερικάνικη χώρα, συμπλήρωσε πως το νεογέννητο «μολύνθηκε από τη μητέρα του διαμέσου του πλακούντα».

Τα καλά νέα είναι πως τόσο το ίδιο, το οποίο γεννήθηκε με βάρος 3,16 κιλά, όσο και η μητέρα του είναι σε σταθερή κατάσταση και έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Ας σημειωθεί, ότι το πρώτο κρούσμα στο Περού (με πληθυσμό περίπου 32 εκατομμύρια κατοίκους) εντοπίστηκε στις 6 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σχεδόν 11.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ πάνω από 250 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.