“Μου πήραν τα 3 παιδιά, τα χτυπούσαν και με πέταξαν στο δρόμο”: Μαμά ξεσπά για την Κιβωτό του Κόσμου

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέες μαρτυρίες και καταγγελίες γονέων παιδιών τρόφιμων της Κιβωτού του Κόσμου που περιγράφουν άσχημες εμπειρίες που βίωσαν τόσοι οι ίδιοι αλλά και τα ίδια τους τα παιδιά που βρέθηκαν στις Δομές της Οργάνωσης. Απειλές, απομόνωση, αφαίρεση επιμέλειας παιδιών, ξυλοδαρμοί και κακοποιητικές συμπεριφορές συνθέτουν το κουβάρι των αποκαλύψεων για το τι φέρεται να συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες των Δομών με τις καταγγελίες να πέφτουν σαν «βροχή» αφού η μια διαδέχεται την άλλη.

“Μου πήραν τα 3 παιδιά, τα χτυπούσαν και με πέταξαν στο δρόμο”: Μαμά ξεσπά για οσα βιωσε

Μια μητέρα 3 παιδιών, η κ. Γιώτα περιέγραψε στην εκομπή του OPEN “Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον” τα όσα απίστευτα έζησε από τη στιγμή που απευθύνθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου για να την βοηθήσει με τα παιδιά καθώς τα μεγάλωνε μόνη της και αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Τα όσα περιέγραψε συγκλονίζουν καθώς μίλησε για την απαράδεκτη συμπεριφορά των κοινωνικών λειτουργών, για το γεγονός ότι κατάφεραν να κινήσουν διαδικασίες και να της πάρουν την επιμέλεια των παιδιών, τα έστειλαν σε 2 δομές της οργάνωσης σε Κολωνό και Βόλο, την απειλούσαν ότι θα χάσει και την γονική μέριμνα ενώ την εξέθεσαν και στα αφεντικά της με αποτέλεσμα να την διώξουν από τη δουλειά της και να βρεθεί στο δρόμο.

Η μητέρα παρά τα εμπόδια που της έβαζαν έκανε τα πάντα για να σώσει τα παιδιά της και να μπορέσει να τα ξαναπάρει μαζί της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “‘Εζησα ένα μαρτύριο με την Κιβωτό. Οι κοινωνικοί λειτουργοί δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Τους συμπεριφέρονταν άσχημα στα παιδιά. Με απειλούσαν ότι θα πάνε στον εισαγγελέα και δεν θα τα ξαναδώ ποτέ. Έδωσα αγώνα για να με πιστέψει ο Εισαγγελέας και να τα πάρω σπίτι μας.

Μάλιστα η μαμά απηύθηνε μέσω της εκπομπής και έκκληση για να βρεθεί μια εργασία για εκείνη καθώς όπως κατήγγειλε άνθρωποι από την Κιβωτό του Κόσμου έπαιρναν τηλέφωνο στην εργασία της και ζητούσαν από την εργοδοσία να την διώξει καθώς είχε χάσει την επιμέλεια των παιδιών και εκείνα ζούσαν σε Δομές.
Κιβωτός του Κόσμου: Απαγορεύουν στον πατέρα Αντώνιο την είσοδο με εισαγγελική εντολή

Π. Αντώνιος στο Ώρα Ελλάδος: "Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες, δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί"

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντώνιου και τρία ακόμα ατόμων από την Κιβωτό του Κόσμου προβλέπει διάταξη των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της οργάνωσης.

Επί της ουσίας, απαγορεύεται η είσοδος στον πατέρα Αντώνιο και στα τρία άτομα στις δομές της οργάνωσης, με βάση τις διατάξεις του αστικού κώδικα, με γνώμονα την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Η διάταξη ισχύει για 90 ημέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς ανηλίκων αποσκοπούν στο να παραμείνουν μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα τρία πρόσωπα που είναι στο κάδρο των ερευνών, προκειμένου να μην μπορούν να τα επηρεάσουν.

Διαβάστε επίσης:

“Δεν υπήρχε επιστροφή έπειτα από αυτό”: To δώρο αυτής της μαμάς στην εσωστρεφή έφηβη μοναχοκόρη της (εικόνες)

«Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια» κάθε Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πήγε για το καθιερωμένο τσεκ απ της εγκυμοσύνης και διαγνώστηκε με HIV- Η αληθινή ιστορία μητέρας διδύμων