«Μπαμπάδες Μονάχοι»: Το συγκινητικό τραγούδι του Στάθη Δρογώση για τους γονείς που δεν βλέπουν τα παιδιά τους

Στο εξώφυλλό του έχει μία παιδική ζωγραφιά, με την αθωότητα που ένα παιδί φιλοτεχνεί την οικογένειά του και γενικότερα τον κόσμο γύρω του.

Με τίτλο «Μπαμπάδες μονάχοι» το νέο single του Στάθη Δρογώση διεισδεί μελωδικά και με στίχους γεμάτους αγάπη στο φαινόμενο της γονεϊκής αποξένωσης.

Το τραγούδι με έμπνευση από βιώματα φίλων του αποξενωμένων γονέων, είναι μία μουσική αφιέρωση στους γονείς που έχουν χάσει επαφή με τα παιδιά τους.

«Ενώνω τη φωνή μου για την ίση επιμέλεια. Εκφράζομαι με όλες μου τις δυνάμεις ενάντια στη γονεϊκή αποξένωση» έγραψε ο Στάθης Δρογώσης σε ανάρτησή του σχολιάζοντας το νέο του τραγούδι «Μπαμπάδες μονάχοι».

«Αποτύπωσα τον εφιάλτη χιλιάδων γονέων»

«Μπαμπάδες μονάχοι, χωρίς τα παιδιά τους, γυρίζουν στο σπίτι, κρατούν τα κλειδιά τους σφιχτά, μην τα χάσουν κι αυτά… Ο στίχος μου ήρθε ξαφνικά ένα απόγευμα που ήμουν μόνος στο σπίτι. Συνήθως γράφω βιωματικά. Αλλά ομολογώ ότι αυτή τη φορά αποτύπωσα στο χαρτί έναν εφιάλτη μου. Ένα κακό όνειρο. Γιατί είμαι από τους τυχερούς μπαμπάδες που δεν έχω αποξενωθεί από το παιδί μου. Κι όμως ο εφιάλτης της γονεϊκής αποξένωσης είναι κάτι που βιώνουν χιλιάδες γονείς στη χώρα μας», γράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για την έμπνευσή του.

(…) «Εγώ έχω συγκλονιστεί από τις ιστορίες που μου στέλνουν μπαμπάδες και μαμάδες αυτές τις μέρες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού μου. Ζωγραφιές παιδιών που έγιναν σαΐτες από παράθυρα παιδικών δωματίων για να φτάσουν στον γονιό που περίμενε από κάτω και του είχε παράνομα απαγορευτεί η επικοινωνία. Σπαρακτικά τηλεφωνήματα παιδιών. Παιδικά δωμάτια με παιδικά έπιπλα και παιδικά ρούχα που όμως μένουν άδεια για χρόνια γιατί ο ένας γονέας δεν επιτρέπει τη διανυκτέρευση στο σπίτι του πατέρα ή της μητέρας», συμπληρώνει.

« Τα παιδιά μεγαλώνουν διακοπές μοιρασμένες, τις πληγές επουλώνουν. Με καρδιές ραγισμένες τα χαιρετούν «Σ’ αγαπάω μπαμπά!»

Ακούστε το κομμάτι:

Ο τραγουδοποιός στηρίζει τις, ανεξάρτητες μεταξύ τους, δράσεις της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Ενεργοί Μπαμπάδες»για τα δικαιώματα του παιδιού» και του κινήματος «Δράση κατά της Γονεϊκής Αποξένωσης», τους οποίους ευχαριστεί για τη βοήθεια στην ηχογράφηση του τραγουδιού.