Mπαμπάς της 3χρονης που “εξαφανίστηκε” από παιδικό σταθμό: “Θα τους τρέξω δικαστικά”

Η υπόθεση της 3χρονης που “εξαφανίστηκε” από παιδικό σταθμό του Βύρωνα όταν διέφυγε της προσοχής του προσωπικού και βγήκε στο δρόμο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Μπαμπάς 3χρονης: “Προσπάθησαν να μας πιάσουν στο φιλότιμο για να μην το κάνουμε ζήτημα”

Ο πατέρας της μικρής, ο οποίος έχει ήδη κινηθεί νομικά σε βάρος του παιδικού σταθμού, περιέγραψε στο newsit.gr πώς συνέβησαν τα γεγονότα.

«Την Παρασκευή το βράδυ» είπε, «με πήρε κάπου απόμερα η γυναίκα μου και μου ανακοίνωσε ότι η μικρή μας βγήκε έξω από την πόρτα του παιδικού σταθμού και την πρόλαβαν εκεί. Με τη σύζυγό μου είχε επικοινωνήσει η διευθύντρια του παιδικού σταθμού προκειμένου να την ενημερώσει και να ζητήσει συγγνώμη. Προσπάθησαν να πιάσουν τη γυναίκα μου στο φιλότιμο ώστε να μην τραβήξει το θέμα. Η σύζυγός μου ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και η διευθύντρια την ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης κι ενώ οι πόρτες ήταν ανοικτές, το παιδάκι βγήκε από την ανοικτή πόρτα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας, αλλά το πρόλαβαν στην εξώπορτα στο πεζοδρόμιο».

Θορυβημένος ο πατέρας επικοινώνησε εκ νέου με τον παιδικό σταθμό, τρεις ημέρες μετά. «Τη Δευτέρα» σημείωσε, «επικοινώνησα εγώ με τον παιδικό σταθμό και μου είπαν ότι η μικρή είχε τρυπώσει σε κάποιο από τα σκηνικά κι όταν ο υπεύθυνος τα έβγαλε έξω δεν την αντιλήφθηκε. Σε κάθε περίπτωση μας έλεγαν ότι πρόλαβαν το παιδί στην εξώπορτα. Προβληματίστηκα διότι θεωρούσα ότι αν είχε συμβεί κάτι τόσο απλό δεν θα προσπαθούσαν να μας ενημερώσουν. Θεώρησα ότι κάτι προσπαθούν να καλύψουν. Άρχισα να ψάχνω περισσότερο το θέμα ρωτώντας στη γειτονιά.

Όσα ανακάλυψε τον άφησαν εμβρόντητο. Το παιδί του είχε βρεθεί τυχαία στη μέση του δρόμου από κάποια γυναίκα η οποία εκείνη την ώρα άπλωνε ρούχα στο μπαλκόνι. «Ανακάλυψα από μαρτυρίες διαφόρων ότι το παιδί όντως είχε φύγει από τον παιδικό σταθμό χωρίς να το πάρουν είδηση και το βρήκε μια κυρία η οποία το είδε ενώ άπλωνε στο μπαλκόνι της. Κατέβηκε γρήγορα και το μάζεψε από τη μέση του δρόμου» τόνισε ο πατέρας της τρίχρονης.

“Θα τους πάω στα δικαστήρια”

«Πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Έχω καταθέσει μήνυση κατά του παιδικού σταθμού και της κυρίας η οποία κάλεσε το πρωί της Παρασκευής τη σύζυγό μου. Αναμένεται και η κατάθεση της συζύγου μου αλλά και δύο μαρτύρων, ενώ περιμένω και το “οκ” από εισαγγελέα ώστε να πάρουμε υλικό από κάμερες ασφαλείας. Η κατηγορία είναι αυτή της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο» κατέληξε ο πατέρας του κοριτσιού.

Εργαζόμενοι Δ. Βύρωνα: Τι λένε για το σοβαρό περιστατικό σε δημοτικό παιδικό σταθμό

To Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα  τοποθετείται μέσω ανακοίνωσης  σχετικά με το σοβαρό περιστατικό που δημιουργήθηκε σε Δημοτκό Παιδικό Σταθμό, το οποίο εξέθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός τρίχρονου παιδιού. Δείτε τι αναφέρει:

«Δυστυχώς ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου , το πρωί σε Δημοτικό Παιδικό σταθμό του Δήμου μας και εξέθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός τρίχρονου παιδιού.

Το γεγονός αυτό μας συγκλόνισε. Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στους γονείς του παιδιού για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν .Το σωματείο μας από τη Δευτέρα απευθύνθηκε στη Δημοτική αρχή για το θέμα αυτό. Ήδη έχει διαταχτεί ΕΔΕ για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί βγήκε έξω στο δρόμο .

Πώς να μην συμβούν τραγικά περιστατικά όπως αυτό, όταν η πόρτα της τάξης εφάπτεται με το δρόμο . Όταν δεν υπάρχει θυροτηλέφωνο να βλέπουν ποιος χτυπάει το κουδούνι και να ανοίγουν την πόρτα από μέσα στην τάξη .

Τίποτα δεν δικαιολογεί το σοβαρό περιστατικό αλλά ΕΞΗΓΕΙ πολλά πράγματα.
Από τους 2001 που πέρασαν οι παιδικοί σταθμοί στην ευθύνη του Δήμου μέχρι και σήμερα, θεωρούμε ότι έχουμε την ηθική και συνδικαλιστική υποχρέωση ως σωματείο και να αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να υπάρχουν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα. Σύγχρονοι σε κατάλληλα και ασφαλές κτήρια και να μπορούν να εξυπηρετούν όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη μας. Με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, τηρώντας την αναλογία παιδιών –παιδαγωγών.

[i]Έγγραφα επί εγγράφων χρόνια τώρα για τη μη καταλληλότητα των κτιρίων ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ και οι εργαζόμενοι με μεγάλη ανησυχία προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Εάν δεν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση , αν δεν δαπανηθούν χρήματα, αν δεν υπάρξουν οι τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται ,αν δεν τηρούνται οι όροι ασφαλείας , αν δεν επαρκεί το προσωπικό, ΤΟΤΕ οι Δ. Π. Σταθμοί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας στη σύγχρονη πραγματικότητα .
ΕΑΝ για άλλη μια φορά ΔΕΝ γίνει τίποτα το ουσιαστικό σε αυτή την κατεύθυνση, θα βρεθούμε και πάλι μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα.»