Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μπανάνα

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μπανάνα

Εκτός από τα κλασικά γλυκά, αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη και μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα πιτσιρίκια σας και φτιάξτε τα δικά σας μοναδικά γλυκά δημιουργήματα.

Κάτι τέτοιο σκεφθήκαμε και εμείς χθες στο σπίτι και με απλά υλικά φτιάξαμε ένα διαφορετικό μπισκοτογλυκό από όλα όσα μέχρι σήμερα είχαμε δοκιμάσει. Η γεύση αλλά και η εμφάνισή του παραπέμπουν σε μια εκδοχή του Cheesecake!

 

Υλικά
Για τη βάση

450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.

Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ). Το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

 

Διαβάστε επίσης:

Μια γρανίτα σοκολάτα για να δροσιστούμε!

Παγωτό με σταφίδες

Burrata: Ιδέες για υπέροχα δροσιστικά καλοκαιρινά πιάτα που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια

Ροή Ειδήσεων