Ρυζόγαλο με κεράσια

Ρυζόγαλο με κεράσια: Ένα δροσιστικό επιδόρπιο, ιδανικό για τον καύσωνα

Ένα υπέροχο twist με ένα αγαπημένο φρούτο εποχής, το κεράσι.

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο “παντρεύεται” με την απίθανη γεύση των κερασιών και μάς χαρίζει ένα ελαφρύ δροσιστικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή!

Όπου ακούς πολλά κεράσια παιδί μου… φάε κάνουν καλό!

Ρυζόγαλο με κεράσια

Υλικά:

4 κουταλιές ρύζι γλασέ
4 κούπες γάλα
1 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
7 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
20 με 25 κεράσια

Εκτέλεση:

Βράζουμε το νερό με το ρύζι για περίπου 10 λεπτά, ρίχνουμε τις 3 1/2 κούπες γάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί ενώ σε μια κούπα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στη μισή κούπα γάλα. Το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελευταία ρίχνουμε τα κεράσια.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό κεράσι

«Σαν παγωτό»: Γιαουρτογλυκό με μπισκότα, έτοιμο σε 4′!

Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Ροή Ειδήσεων