Να κάνουν ΚΑΙ οι έφηβοι την τρίτη δόση; Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών απαντά

Να κάνουν ΚΑΙ οι έφηβοι την τρίτη δόση; Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών απαντά

Στο ερώτημα του Infokids.gr αναφορικά με τον εμβολιασμό των εφήβων κατά της Covid-19 απάντησε στη χθεσινή ενημέρωση του υπ. Υγείας η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα ήταν: Αν ένα παιδί 12 ετών και πάνω, που μπορεί να έχει κάνει το εμβόλιο ή να έχει νοσήσει, θα προχωρήσει στον εμβολιασμό με 3η δόση; Και σε τι χρονικό διάστημα;

Απάντηση: Αν ένας έφηβος εμβολιάστηκε και νόσησε, λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις που δόθηκαν πολύ πρόσφατα και από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα χρειαστεί και δεύτερη δόση.

Συνέχεια ερώτησης: Εάν δεν έχει εμβολιαστεί; Θα προχωρήσει σε εμβολιασμό μετά τη νόσηση;

Απάντηση: Βεβαίως, μετά τη νόσηση θα προχωρήσει σε εμβολιασμό, κανονικότατα.

Συμπερασματικά, ο εμβολιασμός των εφήβων συνιστάται, ακόμα κι αν έχουν νοσήσει. Δεδομένο είναι, ότι θα πρέπει να έχει περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα των 6 μηνών, είτε από τη νόσηση είτε από την τρίτη δόση.

Πώς προχωρά αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους: “Περισσότερα από 6.800.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,8% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού.”

Τι γίνεται, όμως, με τους έφηβους; Σε τι ποσοστό έχουν εμβολιαστεί; “Στην ηλικιακή ομάδα 15- 17 έχει εμβολιαστεί το 44% και στην ηλικιακή ομάδα 12 – 14, το 27,8%”, λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε ακόμα:

Μ. Θεοδωρίδου: “Ο ιός μοιάζει ότι θα μείνει μαζί μας, όπως ο ιός της γρίπης”

Συγκεντρώνουμε παιδικά βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Θεμιστοκλέους: “Το εμβόλιο της γρίπης είναι αναγκαίο φέτος που υπάρχουν ήδη περιστατικά”