Νάξος: Με τα χρήματα της πενθήμερης αγόρασαν tablet για να κάνουν τηλεκπαίδευση οι συμμαθητές τους

Είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο στις μέρες που ζούμε να βλέπουμε ότι η νέα γενιά μεγαλώνει με αρχές, ιδανικά, έχει αλληλεγγύη και αλτρουισμό, βασικά συστατικά στοιχεία για να προχωρήσει ο κόσμος μας.

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού που αποφάσισαν να διαθέσουν τα χρήματα που μάζεψαν από τις εκδηλώσεις τους όλης της χρονιάς ώστε να αγοραστούν laptop για να μπορέσουν οι συμμαθητές τους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα να παρακολουθήσουν την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και να μην μείνουν εκτός της σχολικής διαδικασίας.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Τραγαίας

Το παράδειγμά τους είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα και σήμερα μάθαμε για μια αντίστοιχη μαθητική κίνηση αλληλεγγύης που έλαβε χώρα στην ορεινή Νάξο. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τραγαίας αποφάσισαν ότι από τη στιγμή που η καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω πανδημίας, το χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί για αυτόν το σκοπό, να διατεθεί για έναν σπουδαιότερο λόγο. Όπως διαπίστωσαν ορισμένοι συμμαθητές τους δεν είχαν την ευχέρεια να έχουν δικό τους εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν ότι το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να σταθούν στο πλευρό τους και να τους δωρίσουν από ένα tablet ώστε να μην μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματα. Αγόρασαν 3 tablet τα διέθεσαν στην διεύθυνση του σχολείου και από εκεί θα δοθούν σε όποια παιδιά τα χρειάζονται.

Οι μαθητές της Γ Λυκείου προσέφεραν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους συμμαθητές τους

Όπως δημοσιεύτηκε και στην σελίδα του σχολείου στο Facebook  «Το καλύτερο “χριστουγεννιάτικο δώρο” δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου!!! Τα παιδιά πρόσφεραν στο σχολείο και στους συμμαθητές τους τρία tablets, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους που αναβλήθηκε!!!  Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και καλή τύχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!!!»

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του naxospress.gr,  η διεύθυνση του σχολείου είχε ανακοινώσει ότι διαθέτει έντεκα tablets (σ.σ. τα εννέα από το Υπουργείο και τα άλλα δύο από δωρεά φορέων) για δανεισμό σε μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εξ αποστάσεως μαθημάτων. Πάντως όπως τονίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Τραγαίας είναι η σύνδεση με το διαδίκτυο. Δυστυχώς οι ταχύτητες είναι …τραγικές, αρκετές ώρες είναι αδύνατη η σύνδεση και μάλιστα με τις πρόσφατες κακοκαιρίες και τα προβλήματα με τη ΔΕΗ, τα παιδιά έκαναν … μέρες να δώσουν το παρών..

Μπράβο στους μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου που δίνουν το καλό παράδειγμα με την σκέψη τους να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό των συμμαθητών τους που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύονται οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς που γίνονται τρόπος ζωής.

Το post του σχολείου