Οι μαθητές στον Κορυδαλλό μάζεψαν χρήματα για να αγοράσουν laptop για όσους συμμαθητές τους δεν έχουν

Μια από τις ειδήσεις που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι για τη νέα γενιά είναι η πρωτοβουλία αλληλεγγύης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού που προχώρησαν σε μια συγκινητική χειρονομία, θέλοντας να σταθούν στο πλευρό όσων συμμαθητών τους αδυνατούν να συμμετάσχουν στην υποχρεωτική τηλεκπαίδευση καθώς δεν διαθέτουν laptop, υπολογιστή ή tablet.

Μια πράξη αλληλεγγύης από μαθητές προς τους συμμαθητές τους

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του documentonews.gr, το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού ζήτησε την άδεια από την διευθύντρια του ώστε να εντοπίσει πόσοι συμμαθητές τους δεν μπορούν να έχουν για οικονομικούς λόγους τεχνικό εξοπλισμό ωστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους .

Οι μαθητές του 15μελούς μιλώντας με τους συμμαθητές τους διαπίστωσαν ότι 16 συμμαθητές τους είναι αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να στερούνται το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Όπως χαρακτηριστικά είπαν τα μέλη του 15μελους στη διευθύντρια του σχολείου τους «Σίγουρα κυρία είναι περισσότερα παιδιά γιατί κάποιοι ντράπηκαν να μας πουν ότι δεν έχουν».

Ήδη οι μαθητές οργανώνονται για να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην προμήθεια των φορητών συσκευών και εν συνεχεία διανομή τους στους συμμαθητές τους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να μην τίθεται ζήτημα αποκλεισμού τους από την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Πέρυσι το προηγούμενο 15μελές είχε προσφέρει με τα λεφτά που είχε μαζέψει από εκδηλώσεις ένα laptop στο σχολείο» λέει η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Ιγγλέση.

Όπως εξηγεί η ίδια στο documentonews.gr «έχουμε περίπου 30 μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το κινητό των γονιών τους. Επτά ώρες σε ένα κινητό».

Μπράβο στους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού που δίνουν το καλό παράδειγμα με την σκέψη τους να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό των συμμαθητών τους που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύονται οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς που γίνονται τρόπος ζωής.

Το “ευχαριστώ” του Συλλόγου Γονέων στο 15μελές του Σχολείου

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!!!ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ…

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογος Γονέων 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020