Νεογέννητο βρέφος στο Λονδίνο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό

Ένα νεογέννητο βρέφος στο Λονδίνο είναι το νεαρότερο άτομο στην Βρετανία που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “The sun”, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Middlesex δήλωσε ότι δύο ασθενείς, ένα νεογέννητο και η μητέρα του, ελέχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η μητέρα του βρέφους, είχε αρχικά μεταβεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου με συμπτώματα πνευμονίας. Οι γιατροί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν το νεογέννητο μολύνθηκε κατά τη γέννησή του ή όταν ήταν στη μήτρα.

Το μωρό παραμένει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Middlesex ενώ η μητέρα, έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο ειδικών λοιμώξεων.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και το βρέφος είναι σε αυτοαπομόνωση. Δεν είναι γνωστό αν το μωρό μολύνθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια της κύησης ή κατά τον τοκετό. Το βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο που γεννήθηκε ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε σε μονάδα μολύνσεων.

«Δύο ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του North Middlesex βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό. Ο ένας ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο και ο άλλος νοσηλεύεται σε δωμάτιο απομόνωσης. Η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού είναι κορυφαία προτεραιότητά μας και για αυτό γίνεται τακτική απολύμανση και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς συμβουλεύτηκε να μπει σε αυτο-απομόνωση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι οι έγκυες γυναίκες και τα μωρά έχουν χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών από τον ιό και οι περισσότεροι θα έχουν ήπια συμπτώματα.