Νίκη Κεραμέως: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία -Θα γίνουν προσαρμογές αν χρειαστεί

Νίκη Κεραμέως: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία

Με ηπιότερα μέτρα, τα οποία θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, όπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων.

Ολα δείχνουν ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει χωρίς μάσκες, με την πλειοψηφία των ειδικών της επιτροπής σε δηλώσεις του να έχει ήδη ταχθεί υπέρ αυτού, εξηγώντας και τους λόγους, ενώ μένει να δούμε αν η επιτροπή θα εισηγηθεί τη διενέργεια ενός τεστ πριν την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να γίνεται τεστ μόνο όταν υπάρχουν συμπτώματα.

Όλα έτοιμα στα σχολεία

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα σχολεία ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες με 8. 600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός.

Ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα, οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές τα σχολεία ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Χρήστος, ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών ταξιδεύει στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Πείτε στα παιδιά σας, ότι μία μεταχειρισμένη σχολική τσάντα έχει ίδια όνειρα με μία καινούρια

Τσουλήθρα… σκέτος τρόμος εκτοξεύει στον αέρα πιτσιρίκια – Απίστευτα βίντεο