Ντροπή! Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων

Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο «υπηρετούν τέσσερις αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο». Η μία αναισθησιολόγος, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, λείπει με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.

Ποια χειρουργεία δεν θα γίνονται στο Παίδων Πεντέλης

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έπεται της αποφάσεως του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, βάσει της οποίας τα τακτικά χειρουργεία μειώνονται δραστικά και όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Αναλυτικά η απόφαση του χειρουργικού τομέα είναι η κάτωθι:

Στις 27-03-2019 έγινε έκτακτη σύσκεψη του Χειρουργικού τομέα και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω του μειωμένου Ιατρικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο μας δεν είναι ασφαλής, αποφασίστηκε ότι:

  • Όλα τα επείγοντα περιστατικά , τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
  • Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος .
  • Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη.

Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά την 01/04/2019 (ημερομηνία δέσμευσης της 1ης ΥΠΕ ότι θα προσέλθει αναισθησιολόγος), η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ , θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των Ιατρών του Νοσοκομείου, για να γίνει ενημέρωση και να παρθούν δραστικές αποφάσεις.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία για να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα.  Φτάνει πια. Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης.  Άπειρες και τραγικές καταστάσεις δημιουργούντα στα Νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Πού είναι οι χιλιάδες γιατροί – νοσηλευτές που προσλαμβάνει το δίδυμο Τσίπρας – Πολάκης;

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπηρετούν 4 αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια. Σταμάτησαν όλα τα έκτακτα και τα περισσότερα των τακτικών χειρουργείων. Επισκέφθηκαν τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ. Τους είπε ότι από 1 Απρίλη θα καλυφθούν με αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ακόμη να εμφανισθεί αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας.