Ο Γιώργης Χριστοδούλου μας προσκαλεί στο «Το καμπαρέ των ζώων» με οδηγό ένα ξεχωριστό βιβλίο CD

Τα ζώα είναι πρεσβευτές του φυσικού κόσμου από τον οποίο έχουμε αποσυνδεθεί, με τα γνωστά αποτελέσματα. Για να αγαπήσουν τα παιδιά τα ζώα πρέπει να τα γνωρίσουν και να μάθουν για αυτά. Να εξοικειωθούν με τα γνωρίσματα, τις συμπεριφορές τους και το χαρακτήρα τους.

Ίσως η ιδανική αφορμή για να γνωρίσει ένα παιδί τη μαγεία του ζωικού βασιλείου να είναι μία επίσκεψη στο «Καμπαρέ των Ζώων» του Γιώργη Χριστοδούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Παιδιά, ετοιμαστείτε να απολαύσετε μαθήματα φυσικής ιστορίας μετά μουσικής

Μια παραμυθένια αφήγηση και 13 τραγούδια, γίνεται η αφορμή για μια επίσκεψη σε ένα ξεχασμένο καμπαρέ που ανακαλύπτουν τυχαία τα ζώα στην άκρη του δάσους. Οι θαμώνες του, είναι παιδιά και αντί για κοκτέιλ, πίνουν πορτοκαλάδα! Τα ζώα αναλαμβάνουν το ρόλο των θεατρίνων, παρουσιάζοντας το καθένα το νούμερο του, συνδυάζοντας πρόζα, τραγούδι και χορό. Κάθε ζώο ανάλογα με τη συμπεριφορά, το μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική του θέση, επιλέγει διαφορετικό είδος μουσικής και έτσι στο καμπαρέ αυτό ακούγονται από ζεϊμπέκικα μέχρι jazz και tango.

Το «Καμπαρέ των Ζώων» είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ένα CD τα οποία συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, επιλέγει τρόπους χαριτωμένους και διασκεδαστικούς για να παραδώσει στους μικρούς μας φίλους μαθήματα φυσικής ιστορίας μετά μουσικής.

Μαζί του συνεργάζονται για πρώτη φορά εξαιρετικοί ερμηνευτές και μουσικοί, μεταξύ των οποίων: Σαβίνα Γιαννάτου, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαριώ, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Νικολαϊδης και Manouchedrome.

Την αφήγηση ανέλαβε ο μοναδικός Διογένης Δασκάλου, τους στίχους ανέλαβε ο πρωτοεμφανιζόμενος Αριστείδης Μάραντος, ενώ την εικονογράφηση, ο δεξιοτέχνης Ντίνος Ξύγκας.

Ας ακούσουμε “Τα νυχτοπούλια”

Γιώργης Χριστοδούλου: Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης

Ο Γιώργης Χριστοδούλου ο οποίος υπογράφει με τη δική του πένα το ξεχωριστό αυτό έργο, αποτελεί τον εμπνευστή και τελικά, τον συνθέτη της μουσικής του κύκλου τραγουδιών. Τα όργανα είναι ακουστικά και ο ήχος είναι αναλογικός καθώς δεν περιλαμβάνει ψηφιακά στοιχεία. Η ηχοληψία έγινε με την τεχνοτροπία της «παλιάς καλής εποχής», δηλαδή όλη η μπάντα έπαιξε και ηχογραφήθηκε ταυτόχρονα, και όχι το κάθε όργανο ξεχωριστά, όπως συνηθίζεται πλέον. Στην ίδια φιλοσοφία δημιουργήθηκαν και οι εικόνες των χαρακτήρων, οι οποίες δημιουργήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στο χέρι σε ακουαρέλες.