“Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου”: Δείτε online την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

Tο Εθνικό Θέατρο, συμβάλλοντας στην ψυχαγωγία των παιδιών συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές σημαντικών έργων από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο και προσ(κ)αλεί τα παιδιά να παρακολουθήσουν online την παιδική παράσταση “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” της αείμνηστης Άλκης Ζέη που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δυο χρονιές στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη online από την Παρασκευή 8, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 9 Μαϊου.

Η υπόθεση της παράστασης

Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου, που βλέπει τα πάντα να αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει «πάνω από όλες τις άλλες αγάπες» την πατρίδα του. Η απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς θα τον βρει να παίζει στους δρόμους, «άντρας πια, δεκατριών χρονών»!

Η μοναδική γραφή της Άλκης Ζέη συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο τη δραματικότητα και την αγωνία του πολέμου με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, κάνοντας τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπητά κείμενα σχετικά με αυτό το κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας.

διανομή ρόλων

Έφη Γούση
Αντιγόνη

Γιάννης Διαμαντής
Γιάννης, Ιταλός στρατιώτης, Ψηλέας, Σούρα

Ανδρέας Κοντόπουλος
Αχιλλέας, Γιαούρτερ, Μάικλ, Κος Λουκάτος

Κωστής Κορωναίος
Πατέρας, Κουκλοπαίχτης

Αννίτα Κούλη
Δροσούλα

Δήμητρα Λαρεντζάκη
Κυρία Λεβέντη, Νιούρα

Γιώργος Μάζης
Παππούς

Μιχάλης Μουλακάκης
Σωτήρης

Δημήτρης Πασσάς
Πέτρος

Γρηγόρης Σταμούλης
Θείος Άγγελος, Διερμηνέας, Κώστας Αγαρινός

Ελεάνα Στραβοδήμου
Ρίτα

Μαρία Τσιμά
Μητέρα

Στο τραγούδι της έναρξης και του τέλους συμμετέχει η Μαρίνα Σπανού.

Προβολή της παράστασης:

Η παράσταση θα προβληθεί στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr