“O Μικροπόδαρος”: Η ταινία κινουμένων σχεδίων που μιλά στα παιδιά για τη φιλία, το θάρρος και τη χαρά της ανακάλυψης (από 27/9)

Μία απολαυστική, ζωηρή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, με φόντο παγωμένες βουνοκορφές, για τη φιλία, το θάρρος και τη χαρά της ανακάλυψης. “Ο Μικροπόδαρος”, σε σκηνοθεσία του Κάρεϊ Κερκπάτρικ (“Πέρα από τον Φράχτη”) -που συνυπογράφει το σενάριο-, διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους χάρη στο έξυπνο εύρημα του -το ανθρώπινο είδος μοιάζει τερατώδες στα μάτια των Γιέτι-, τους ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, τις κωμικές καταστάσεις, τα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα και τα πρωτότυπα τραγούδια του έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ένας μύθος ανατρέπεται, όταν ένα νεαρό Γιέτι ανακαλύπτει κάτι που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει. Έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον μικροπόδαρο αναστατώνουν την κοινότητα των Γιέτι, που αρχίζουν να υποψιάζονται πως υπάρχουν πολλά εκεί έξω στον μεγάλο κόσμο, πέρα από το χιονισμένο χωριό τους. Τι θα συνέβαινε αν κάτι που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει, νομίζει κι εκείνο ότι δεν υπάρχουμε; Τι θα γινόταν αν τα τεράστια θρυλικά Γιέτι είναι πραγματικά όντα και οι ιστορίες που λέμε για αυτά, για το άγριο τρίχωμα τους, τους βρυχηθμούς και τις τεράστιες πατούσες τους, είναι ιστορίες που λένε και τα Γιέτι για εμάς αλλά με κάποιες διαφορές; Για εκείνα, είμαστε παράξενα άτριχα μικρά τέρατα με στριγκές φωνές και φρικιαστικά μικρά πόδια. Και είμαστε εντελώς πλάσματα της φαντασίας. Μέχρι που ένα Γιέτι βλέπει έναν άνθρωπο με τα ίδια του τα μάτια και αρχίζει να πιστεύει στην ύπαρξη μας. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τον “Μικροπόδαρο”, μία ευχάριστη, ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται σε ένα εντυπωσιακό χιονισμένο κόσμο πάνω από τα σύννεφα. Η ιστορία ξεκινάει όταν ένας άντρας που ακούει στο όνομα Πέρσι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο -ή μάλλον πρόσωπο με γόνατο- με ένα Γιέτι που λέγεται Μίγκο. Η απίθανη αυτή συνάντηση τους στέλνει σε ένα απρόσμενο ταξίδι ανακάλυψης που θα ανοίξει τις καρδιές τους και θα ανατρέψει τον παλιό τρόπο σκέψης τους. Μετά από αυτό, ξέρουν ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή από αυτά που νόμιζαν δυνατά.

Σκηνοθεσία: Κάρεϊ Κερκπάτρικ
Σενάριο: Κάρεϊ Κερκπάτρικ, Κλερ Σέρα
Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Συριόπουλος, Αγγελική Πασπαλιάρη, Χρήστος Πλαΐνης, Samuel Akinola, Ανθή Ευστρατιάδου, Κώστας Δαρλάσης, Γιώργης Τσουρής, Κώστας Αποστολίδης, Χρήστος Θάνος, Ηλίας Ζερβός, Σοφία Παναηλίδου, Αποστόλης Ψυχράμης, Έβελυν Ασουάντ, Θάνος Λέκκας

Ακούγονται: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμς Κόρντεν, , Zendaya, Common, ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Γιάρα Σαχίντι, Έλι Χένρι, Τζίμι Τάτρο

Μοντάζ: Πίτερ Έτινγκερ
Μουσική: Έιτορ Περέιρα
Υποτιτλισμένο, μεταγλωττισμένο και σε 3D
Διάρκεια: 1ώρα 36 λεπτά

Μετάφραση/ Προσαρμογή: ΠΑΝΥ ΝΑΟΥΜ

Σκηνοθεσία: ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ

Power Music Productions

Χαρακτήρας Ηθοποιός
Μίγκο Δημήτρης Μακαλιάς
Πέρσι Μιχάλης Συριόπουλος
Μίτσι Αγγελική Πασπαλιάρη
Λιθοφύλακας Χρήστος Πλαΐνης
Γκουάνγκι Samuel Akinola
Κόλκα Ανθή Ευστρατιάδου
Ντοργκλ Κώστας Δαρλάσης
Φλιμ Γιωργής Τσουρής

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ
ΕΒΕΛΥΝ ΑΣΟΥΑΝΤ
ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΙΧΩΝ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ:

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΪΝΗΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ

Στους κινηματογράφους από τις 27 Σεπτεμβρίου από την Tanweer

Ακούστε το υπέροχο τραγούδι της ταινίας που τραγουδιέται σε 28 διαφορετικές γλώσσες