«Ο μικρός ήρωας»: Το συγκινητικό γλυπτό που στολίζει την Παιδογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ (εικόνες)

Ένας μικρός ήρωας στολίζει πλέον στην Παιδογκολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) δίνοντας δύναμη και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική και καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Το εντυπωσιακό γλυπτό δημιούργησαν μετά από πρόταση της ομάδα Ελπίδων του Ηροδότου για μια δωρεά στον χώρο, η Άννα Φραγκάκη και ο Γιάννης Τσιγκένης που βρέθηκαν στο νοσοκομείο για τα “αποκαλυπτήρια”.

Ένας εκ των δημιουργών, ο Γιάννης Τσιγκένης, μιλά με συγκινητικά λόγια για μοναδικό έργο που δημιουργήθηκε για να χαρίσει ελπίδα στους μικρούς μαχητές της ζωής.

«Πριν μερικές μέρες μου έκαναν μια πρόταση από την ομάδα Ελπίδων του Ηροδότου για μια δωρεά στον χώρο της παιδοογκολογική κλινικής του ΠΑΓΝΗ την δημιουργία ενός γλυπτού κάτι που να δώσει χρώμα μα και ελπίδα σε αυτά τα παιδιά που ζουν για λίγο η για πολύ στον χώρο αυτό.  Χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκα την πρόταση έχοντας περάσει τον δικό μου Γολγοθά των χημειοθεραπειών και ξέροντας τι σημαίνει η ελπίδα για το αύριο να βγεις νικητής από αυτή την μάχη», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Η επόμενη κίνηση μου ήταν να πάρω τηλέφωνο την φίλη και συνεργάτιδα στα εικαστικά θέματα Άννα Φραγκάκη καταθέσαμε τις ιδέες μας για το θέμα που μπορούμε να δώσουμε στον χώρο αυτό και τελικά καταλήξαμε στην ιδέα της Άννας τον μικρό ήρωα έναν ήρωα γεμάτο από αγάπη, χαρά, θέληση και ελπίδα.

Ήρωας ή μαχητής είναι συνήθως οι λέξεις που συνοδεύουν αυτά τα παιδιά… μα για μένα είναι μόνο παιδιά… Κανένα παιδί δεν διάλεξε να γίνει ήρωας ή να παλέψει με τον κακό δράκο του παραμυθιού Κι όμως αναγκάζεται να παλέψει, να πολεμήσει, να πέσει και να σηκωθεί, να τα βάλει με το δράκο που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε όσο δυνατός, όσο ήρωας, όσο μαχητής κι αν ήταν…», συνεχίζει.

«Όπως αποδεικνύεται, τα παιδιά αυτά είναι οι πραγματικοί υπέρ-ήρωες της καθημερινότητάς μας….

Οι γονείς… φάροι αναμμένοι φωτίζουν τις σκοτεινές στιγμές τους… Για όλους αυτούς αξίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον και ένας φίλος σαν και αυτά ένας μικρός υπέρ-ήρωας που θα κοσμεί από σήμερα το χώρο τους με την ελπίδα να τον κοιτούν και να παίρνουν λίγη χαρά και πολύ δύναμη», καταλήγει.

Η ανάρτηση του Γιάννη Τσιγκένη

Ένας μικρός ήρωας στην παιδοογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Πριν μερικές μέρες μου έκαναν μια πρόταση από την ομάδα…

Posted by Γιάννης Τσιγκένης on Wednesday, December 16, 2020

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Γιάννης Τσιγκένης/Facebook