“Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς”: Το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη που έγραψε λίγο πριν “φύγει”

Η αείμνηστη Άλκη Ζέη μας αποχαιρέτισε την τελευταία μέρα του φετινού Φεβρουαρίου, περνώντας στο πάνθεον της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας και αφήνοντάς μας παρακαταθήκη στα εμβληματικά της βιβλία που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών.

Πριν το μεγάλο της ταξίδι, η αγαπημένη συγγραφέας πρόλαβε να γράψει ένα τελευταίο βιβλίο εν είδει αποχαιρετιστήριου. Ο λόγος για το βιβλίο “Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς” που κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγγίξει τις καρδιές όλων όσων γνώρισαν τη μαγεία της λογοτεχνίας μέσα από τα γραπτά της.

Πρόκειται για μια εικονογραφημένη ιστορία για παιδιά από 5 ετών και άνω, γεμάτη νοσταλγία, ένα βιβλίο προφητικό μέσω του οποίου η πρέσβειρα της παιδικής μας λογοτεχνίας αποτυπώνει μια λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στο θέμα της απώλειας που δεν προκαλεί θλίψη, παρά μόνο ζεστασιά και μια γλυκιά μελαγχολία, ενώ το κείμενο συνοδεύει η υπέροχη εικονογράφηση του Νικόλα Χατζησταμούλου.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο

Στις Βρυξέλλες, την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, χτυπάει και η καρδιά της γιαγιάς. Πλήρης ημερών, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες και μία ευρύτερη κατανόηση του κόσμου, η γιαγιά γλιστράει έξω από τη ζωή σαν να πηγαίνει έναν νυχτερινό περίπατο. Έναν μαγικό περίπατο που κλείνει τον μεγάλο κύκλο μιας γεμάτης ζωής.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στον ΟΔΥΣΣΕΑ για την υποστήριξη της δράσης του. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Δάφνη Βλουμίδη και Γερμανούς φίλους του ξενοδοχείου «Βότσαλα» στη Μυτιλήνη. Από την ίδρυσή του το 2012 (στο Βερολίνο) ξεκίνησαν προγράμματα απασχόλησης, μάθησης και επικοινωνίας για νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ