Κρήτη: Απεγκλωβίστηκε ετοιμόγεννη γυναίκα από τις πλημμύρες – Διασώθηκαν συνολικά 27 παιδιά

Μία ετοιμόγεννη γυναίκα χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες στην Χερσόνησο Κρήτης, όπου η κακοκαιρία χτύπησε για μία ακόμη φορά το νησί.

Η περιοχή της Χερσονήσου βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα»  με σπίτια να πλημμυρίζουν και αυτοκίνητα να παρασέρνονται από τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή που ξεχείλισε.

Η πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 450 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων (έχουν επέμβει μέχρι το πρωί σύμφωνα με την ενημέρωσή της, σε 75 περιπτώσεις) στον Νομό Ηρακλείου και χρειάστηκε να βοηθήσει στην διάσωση τουλάχιστον 79 ανθρώπων, εκ των οποίων, οι 27 ήταν ανήλικα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο λόγω κακοκαιρίας

Επίσης, ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν μία ετοιμόγεννη γυναίκα η οποία βρισκόταν στην περιοχή Ανάληψη Χερσονήσου και χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί προκειμένου να μεταφερθεί σε μαιευτήριο, καθώς είχε φτάσει η ώρα του τοκετού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία, εντοπίστηκαν στις περιοχές Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Με πληροφορίες από Cretalive