Ο παιδίατρος εξηγεί: Τα παιδιά ΔΕΝ θα εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό για τους εξής 2 λόγους

H Επιτροπή είπε το «ναι» στον εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών – Όλη η διαδικασία

Στη μάχη ανάπτυξης του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχουν ριχτεί οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο και ήδη τα ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των πρώτων εμβολίων ώστε να πάρουν την τελική έγκριση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής τους.

Το πειραματικό εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19 έχει αποτελεσματικότητα 94,5% και μικρές παρενέργειες. Aποτελεσματικότητα άνω του 90% για το πειραματικό τους εμβόλιο κατά της νόσου ανακοίνωσαν η Pfizer και η γερμανική BioΝΤech ενώ η θεραπεία της Eli Lilly & Co για εκείνους που είναι σε πρώιμα στάδια της ασθένειας έλαβε «πράσινο» φως από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Με αφορμή τις συζητήσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού και ιδίως των μικρών παιδιών, γεγονός που ανησυχεί και προβληματίζει ιδιαιτέρως τους γονείς, ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας με μια ανάρτησή του ξεκαθαρίζει και διευκρινίζει στους γονείς τους 2 λόγους για τους οποίους το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν αφορά τα παιδιά.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Επειδή όλο και περισσότεροι με ρωτούν αν θα κάνω το εμβόλιο όταν κυκλοφορήσει. Η απάντηση είναι: Ας περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε περισσότερα δεδομένα, αλλά κυρίως να γίνει έλεγχος αν τα στοιχεία που θα καταθέσουν οι εταιρείες στους αρμόδιους φορείς είναι πραγματικά και μετά μπορούμε να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε το εμβόλιο.

Τα μέχρι στιγμής πάντως δεδομένα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και η μεγάλη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια φαίνεται να αφορά και αυτούς που θα κολλήσουν, με την έννοια ότι σε πάνω από 97% θα περάσουν την νόσο ελαφρά.
Όσον αφορά τα ποσοστά θνητότητας φαίνεται η αποτελεσματικότητα να είναι 100%.

Για όσους είναι πάνω από 65 ετών η αποτελεσματικότητα ήταν στο 94% που θεωρείται πολύ υψηλή.

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που με ρωτούν αν θα το κάνουν στα παιδιά τους, ενημερώνω ότι το εμβόλιο δεν αφορά τα παιδιά γιατί

Οι 2 λόγοι που τα παιδιά δεν θα εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό

1. Τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 15 ετών εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικά

2.τα εμβόλια για τον πιο πάνω λόγο δεν δοκιμάστηκαν στα παιδιά.

Λίγη υπομονή επομένως ακόμα και θα δούμε. Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να φοράμε την “ζώνη ασφαλείας” που είναι η σχολαστική τήρηση των μέτρων.

Το post του παιδιάτρου