Ο συγκινητικός διάλογος μπαμπά και 5χρονης κόρης έξω από την Ογκολογική του Παίδων μετά την μάχη με τον καρκίνο

Ο συγκινητικός διάλογος μπαμπά και 5χρονης κόρης έξω από την Ογκολογική του Παίδων μετά την μάχη με τον καρκίνο

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι κύριος λόγος παιδικής θνησιμότητας σε πολλές χώρες. Τουλάχιστον 400.000 παιδιά, από νεογνά έως 19 ετών, διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο ενώ είναι γεγονός ότι αποτελεί μια πολύπλευρη νόσο, που η εμφάνισή της συνεχώς αυξάνεται.

Στο Ιnfokids.gr δημοσιεύουμε συχνά αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές παιδιά που νόσησαν, κοίταξαν τον καρκίνο με θάρρος, πάλεψαν με γενναιότητα και κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές της ζωής.

Μια από αυτές είναι η ιστορία της 5χρονης Ερατούς κόρη του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα, Ηλία Μαγκλίνη. Η γενναία Ερατώ το 2020 διαγνώστηκε με λευχαιμία και μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο ΤΑΟ της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», κέρδισε τη μάχη και πλέον μπορεί να απολαμβάνει ανέμελη τη ζωή, χωρίς να είναι κλεισμένη στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Με αφορμή τη σημερινή μηνιαία επίσκεψη για τον καθιερωμένο έλεγχο υγείας της μικρής, ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Facebook μοιράζεται τις σκέψεις της Ερατούς για το πώς βίωσε την μάχη της με τον παιδικό καρκίνο. Η ατάκα της «Απαίσια ήταν» αποτυπώνει με όλη της την αθωότητα και την ωμή ειλικρίνεια όλα όσα ένιωσε αντιμετωπίζοντας κατάματα τον καρκίνο. Το μέλλον όμως είναι μπροστά της, φωτεινό και αισιόδοξο.

Ο διάλογος μπαμπά και κόρης έξω από την Ογκολογική του Παίδων

Ο συγκινητικός διάλογος μπαμπά και 5χρονης κόρης έξω από την Ογκολογική του Παίδων μετά την μάχη με τον καρκίνο

«Μπαμπά, θυμάσαι τότε που μείναμε εδώ πολύ καιρό; Που κοιμόμασταν εδώ;»

«Βέβαια».

«Απαίσια ήταν».

«Γελάσαμε όμως και πολύ μεταξύ μας».

«Ναι, μαμά. Γελάσαμε…»

(Σε αυτά τα δωμάτια του ισογείου, στο ΤΑΟ του «Ελπίδα», φάγαμε το 2020: δύο συνεχείς μήνες στο 19, άλλον έναν στο 17 πέρσι τετοιες μερες, και βέβαια πολλά πενθήμερα στο 18, στο 16, στο 12, τρεις νύχτες στο 29, από την πλευρά των ογκολογικών, σύνολο νοσηλείας τέσσερις μήνες από τους οκτώ της βαριάς χημειοθεραπείας. Το παιδί καλά το θυμάται).

Το post του μπαμπά της Ερατούς

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο

Μιχαηλίδου: “Δεν απορρίφθηκε ούτε μία αίτηση για βρεφονηπιακούς σταθμούς – Μπήκαν 13.500 περισσότερα παιδιά”

“Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τα ίδια μέτρα που πέρσι οδήγησαν στο μεγαλύτερο σχολικό lockdown στην Ευρώπη”