Η Νεφέλη είναι cancer free: Το μήνυμα ενθάρρυνσης της μαμάς της 8 χρόνια μετά τον εφιάλτη

Η Μένια Κουκουγιάννη, είναι μία από εκείνες τις μαμάδες που είδε όλο τον κόσμο της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη όταν το 2013 η μόλις 3,5 ετών κορούλα της, Νεφέλη, διαγνώσθηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και πέρασε την πιο τρυφερή φάση της ζωής της μπαινοβγαίνοντας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων.

Μέσα από τη δική τους εμπειρία με τον παιδικό καρκίνο, οι γονείς της Νεφέλης αποφάσισαν να ενημερώσουν κι άλλους γονείς που περνάνε την ίδια δοκιμασία, αλλά και όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στο παιδί που νοσεί και την οικογένειά του, και δημιούργησαν το karkinaki.gr , έναν ιστότοπο αφιερωμένο στον παιδικό καρκίνο και το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια ίασης της Νεφέλης από τον καρκίνο και η μαμά της δημοσίευσε ένα συγκινητικό κείμενο ενθάρρυνσης για τα όνειρα της Νεφέλης και το αισιόδοξο φωτεινό μέλλον που απλώνεται μπροστά της. Το διαβάσαμε, συγκινηθήκαμε και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Το συγκλονιστικό κείμενο για τα 8 χρόνια από τον αγώνα ζωής της Νεφέλης

Μωρό μου,

Πέρασαν 8 χρόνια από εκείνη την μέρα.

Όλη την εβδομάδα προετοίμαζα τον εαυτό μου, να μην σταματήσει σε αυτή την μέρα, να μην την κάνω ορόσημο στις διακοπές μας που ξεκίνησαν, να μην ψάχνω να βρω τι ιδιαίτερο θα κάνουμε, να μην γράφω, σβήνω, γράφω…

Σε παρατηρώ να τρέχεις, να κολυμπάς, να γελάς, να νευριάζεις, να τρως, να πλένεις τα δόντια σου, να μαλώνεις με τον αδερφό σου, να μου φωνάζεις, να μιλάς, να σιωπαίνεις.

Σε βλέπω να μεγαλώνεις, να μπαίνεις στην εφηβεία, να έχεις απαιτήσεις από την ζωή, να κάνεις τις επιλογές σου, να έχεις ιδέες και απόψεις.

Σε ακούω να ονειρεύεσαι και να κουνάς με κατανόηση το κεφάλι σου όταν η μανούλα σου λέει να γίνεις γιατρός…

Ό,τι και να κρύβεις στην ψυχούλα σου, εγώ θα είμαι εδώ, να σε βοηθήσω σε όλα. Εγώ θα είμαι εδώ, δίπλα σου, να στηρίζω κάθε μανούλα που περνάει τα ίδια με μένα.

Θα είμαι εδώ και θα σε κάνω περήφανη!

Σ’ ευχαριστώ κάθε μέρα που γίνομαι καλύτερη!

Σ’ ευχαριστώ που κάθε χρόνος της ζωής σου είναι μια νίκη ενάντια στον καρκίνο!

Συγχωρέσε με που φέτος δεν μιλάω πολύ για αυτή την μέρα. Πονάει η καρδιά μου για όλες εκείνες τις μαμάδες που οι αγκαλιές τους έμειναν άδειες. Που για εκείνες, η μέρα που για μένα είναι μέρα Ζωής, είναι η μέρα που έσπασε η καρδιά τους!

Έχω χρέος Νεφέλη, σε σένα, στα παιδιά, στις μαμάδες του κόσμου όλου να νικήσουμε τον καρκίνο!

Μαμά Μένια

Διαβάστε επίσης:

H μαμά του 5χρονου Χριστόφορου συγκλονίζει με το μήνυμά της για τον παιδικό καρκίνο

Ένα υπέροχο βίντεο για τον παιδικό καρκίνο αποδεικνύει πως η αγάπη είναι το πιο ισχυρό φάρμακο

Συγκινεί παιδίατρος από την Κρήτη που φορά μάσκα από τα ζιπουνάκια παιδιών που παρακολουθεί από μωρά