«Οδυσσέας: Οι Έλληνες και η θάλασσα» : Ανοίγει ο δρόμος για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο

Η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Οι Έλληνες και η Θάλασσα” στο Φλοίσβο ξεκίνησε καθώς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που θα αποτελέσει στολίδι, τόσο για ολόκληρη την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όσο και για την χώρα καθώς θα προβάλλει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων απ΄ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή του Φλοίσβου, εκεί όπου σταθμεύουν ιστορικά πλοία της χώρας μας, όπως το «Αβέρωφ», το «Βέλος» και η αρχαία τριήρης «Ολυμπιάς» σε χώρο είκοσι τεσσάρων στρεμμάτων στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, με δωρεά  ποσού 35 εκατ. ευρώ από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Δράμας «ΚΥΚΛΩΨ» με επικεφαλή τον κ. Αναστάσιο – Άρη Θεοδωρίδη.

Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών θα γνωρίσουν από κοντά τη ναυτική παράδοση και τη σημασία της ναυτοσύνης

Στις κτηριακές υποδομές που θα κατασκευαστούν, θα εκτεθούν ιστορικά αντικείμενα, ντοκουμέντα, σπάνιο έντυπο υλικό, καθώς και ψηφιακό περιεχόμενο, μέσα από το οποίο θα σκιαγραφείται αναλυτικά και τεκμηριωμένα η πορεία των Ελλήνων στη θάλασσα κατά τον ρουν της Ιστορίας. Θα αναζωογονήσει τη διαχρονική σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτική παράδοση και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ενίσχυσης της ναυτικής ισχύος της πατρίδας. Τα έργα κατασκευής του Πάρκου Ναυτικής Παραδόσεως με την επωνυμία «Οδυσσέας – Οι Έλληνες και η θάλασσα» αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Όπως ανέφερε και στη Βουλή  ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς,  «οι νέοι και οι νέες θα γνωρίσουν πώς, μέσω των πλοίων, ο ελληνισμός διαδόθηκε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Θα κατανοήσουν τον τρόπο που μέσω της θάλασσας, πρωτοπόροι εξερευνητές της αρχαιότητας έφτασαν και ξεπέρασαν τα όρια της, τότε, γνωστής Οικουμένης. Θα διδαχθούν πώς υπερασπίστηκαν στη θάλασσα οι Έλληνες την εθνική τους ανεξαρτησία, κατά τους περσικούς πολέμους, κατά την εθνεγερσία του 1821, κατά το έπος του ’40. Θα ακούσουν για το υγρό πυρ, θα αντιληφθούν πως, μέσω των επιτυχιών στη θάλασσα, διατηρήθηκε ζωντανό το έθνος, στον ζόφο των τεσσάρων αιώνων της Τουρκοκρατίας. Θα εμπεδώσουν τη σημασία του Πολεμικού Ναυτικού».

«Όλοι όμως οι επισκέπτες θα δουν τη ναυτική παράδοση και τη σημασία της ναυτοσύνης και θα διευρύνουν τις ιστορικές τους γνώσεις», είπε και αναρωτήθηκε αν υπάρχει καλύτερος τρόπος, να μάθει ο επισκέπτης για την ιστορία των υποβρυχίων, από το να επισκεφθεί ένα υποβρύχιο που θα αποτελεί συμπληρωματικό μέρος της συνολικής δωρεάς του Πάρκου και θα λειτουργεί εκεί ως Μουσείο.

Το Πάρκο θα διαθέτει χώρο διεξαγωγής πολλαπλών εκδηλώσεων και εκθέσεων, με μια ευέλικτη αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας 400 ατόμων, με αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με σύγχρονο εξοπλισμό, με καταστήματα ψυχαγωγίας, εστίασης, με αναψυκτήρια, με χώρους στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης:

«Αρκούδα ορεινή»: Το τραγουδάκι του Αρκτούρου που θα αγαπήσουν όλα τα νηπιάκια (video)

Παιδικός Καρκίνος: Με μότο “Η καλύτερη επιβίωση είναι εφικτή” και στόχο το ποσοστό επιβίωσης να φτάσει τουλάχιστον 60%

«Νόστιμη Γη»: Η βραβευμένη ταινία των μαθητών του 3ου Δημοτικού Πλωμαρίου – Δείτε την online

Καμπανάκι ΕΟΦ για επικίνδυνο προϊόν: ΜΗΝ το χρησιμοποιείτε περιέχει….ηρωίνη